Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση GPO:Άνοδος για ΝΔ και Χρυσή Αυγή


Με 1,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, διχάζει τους πολίτες το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία...


 λαμβάνει 21,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,5%, η Χρυσή Αυγή με 10,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 5,1%. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λαμβάνει 1,8%, ενώ η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 46,3% των προτιμίσεων, τη στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει το 27%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 25%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Αντώνης Σαμαράς που λαμβάνει το 44,2%, και ακολουθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με 42,7%, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 35,3%, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με 32,2%, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με 30,7%, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 23,4% και ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με 16,7%.

Η υπουργός Τουρισμού εμφανίζεται η δημοφιλέστερη υπουργός της κυβέρνησης λαμβάνοντας το 50,5% των θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ακολουθεί με 47,4%, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας με 42,6% και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με 42,5%. Την πεντάδα με τους δημοφιλέστερους υπουργούς, κλείνει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που λαμβάνει το 42% των θετικών απόψεων.

To 72,1% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 42,2% απαντά αρνητικά.

Επτά στους 10, (72,1%) απαντούν ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές, τι στιγμή που το 27,1 ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας τάσσεται το 67,2% των ερωτηθέντων, ενώ τυο 27,6% εκτιμά ότι την κρίση μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι ευθύνεται περισσότερο για την πολιτική σύγκρουση, το 33,4% εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, το 18,2% η Νέα Δημοκρατία και το 12,2% το ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα αν ήταν σωστή η απόφαση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να στηρίξουν από κοινού την κυβέρνηση, το 55,9% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 42,4% όχι/μάλον όχι.

Πάντως το 33,3% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται σήμερα το κόμμα που ψήφισε ένα χρόνο πριν, το 20,1% απαντά πως το εμπιστεύεται και το 45,5% δηλώνει ότι το εμπιστεύεται το ίδιο.

Στην ερώτηση πώς κρίνετε την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, το 72,3% έχει αρνητική άποψη και μόλις το 26% θετική.

Διχάζει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Απειλή για τη δημοκρατία αποτελεί η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής για το 67,6% των ερωτηθέντων, σύμφωνα. Αντιθέτως το 31,3% των πολιτών απαντά αρνητικά.

Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η χώρα μας χρειάζεται έναν νέο αντιρατσιστικό νόμο», το 50,2% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 44,4% όχι/μάλλον όχι.

Το 67,6% των ερωτηθέντων που απάντησαν θετικά στην προηγούμενη ερώτηση πιστεύουν ότι η αντιμετώπιση της Χρυσή Αυγής πρέπει να γίνει με νομοθετικές παρεμβάσεις (41,3%) ή μέσα από πολιτική/ιδεολογική αντιπαράθεση (52,9%).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.