Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τρεις ενδιαφερόμενοι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρία επενδυτικά σχήματα έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε...



Όπως επισημαίνει το ΤΑΙΠΕΔ, η αξιοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συμβάλλει στην α) αναβάθμιση και ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων της εταιρίας, β) δημιουργία συνεργειών μεταξύ των υποδομών της χώρας, και γ) βελτίωση πρόσβασης επιβατών και προϊόντων στην υπόλοιπη Ευρώπη δημιουργώντας έτσι προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία και σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Το ΤΑΙΠΕΔ «σφράγισε» το θέατρο «Εμπρός»

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, υπάλληλοι του ΤΑΙΠΕΔ, συνοδεία Αστυνομικών, «σφράγισαν» το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός» στην πλατεία Ψυρρή, επί της οδού Ρήγα Παλαμήδη 2.

Το Ταμείο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως το διατηρητέο ακίνητο έχει περιέλθει κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρει, το ακίνητο είχε καταληφθεί από τη «Θεατρική Κίνηση Μαβίλη» και χρησιμοποιείτο χωρίς την άδεια της ΕΤΑΔ, που, όπως λέει το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ο διαχειριστής του ακινήτου, και το σημαντικότερο, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και πυρόσβεσης, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο όσους πολίτες επισκέπτονταν το ακίνητο.

Στόχος του Ταμείου «είναι η αξιοποίηση του ακίνητου μέσα από νόμιμες διαδικασίες που θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και θα συμβάλουν στην ανάδειξη της ιστορικής του αξίας καθώς και στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής».

Κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1930, το ιστορικό (κηρυγμένο διατηρητέο μνημείο από το 1989) κτίριο του «Εμπρός» λειτούργησε αρχικά ως τυπογραφείο της ομώνυμης εφημερίδας και από το 1988 ώς το 2007 ως στέγη του Θεατρικού Οργανισμού «Μορφές» και στη συνέχεια της Εταιρείας Θεάτρου «Εμπρός».

Εγκαταλελειμμένο και κλειστό επί πέντε σχεδόν χρόνια, επανενεργοποιήθηκε ως κατάληψη τον Νοέμβριου του 2011 με πρωτοβουλία της ομάδας καλλιτεχνών «Κίνηση Μαβίλη» και με τη συμμετοχή και στήριξη της Κίνησης Κατοίκων Ψυρρή, καθώς και άλλων καλλιτεχνών και θεωρητικών από τον χώρο των παραστατικών τεχνών, της μουσικής και των εικαστικών.

Τον τελευταίο χρόνο την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισής του είχε η εβδομαδιαία ανοιχτή του συνέλευση, στην οποία μπορούσαν να συμμετέχουν ελεύθερα όσοι επιθυμούσαν, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, εφόσον αναγνώριζαν και αποδέχονταν την κατάληψη του θεάτρου ως κοινό αγαθό.

πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.