Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ράλι... εισαγωγής για το Χρηματιστήριο


Ενδείξεις... Τραπεζοmanias έδειξε η αγορά στο τελευταίο μέρος της συνεδρίασης. Μετά από έξι αλλαγές προσήμου έσπασαν τα κοντέρ. Πώς κινήθηκαν τραπεζικές μετοχές και warrants. Εννέα τίτλοι έκλεισαν σε υψηλό ημέρας. Στα 119 εκατ. ο τζίρος...





Συνεχίζονται οι επιθετικές τοποθετήσεις ξένων funds, που δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες Αγορές, ενώ κατά την σημερινή συνεδρίαση σημειώθηκε σχετική διάχυση του ενδιαφέροντος και σε τίτλους χαμηλότερα του 25αρη.

Υπενθυμίζεται ότι οκτώ Ελληνικές μετοχές θα συγκαταλέγονται από τα τέλη Νοεμβρίου στον δείκτη MSCI Emerging Markets, στο πλαίσιο της υποβάθμισης του Χ.Α. στις αναδυόμενες από τις αναπτυγμένες Αγορές.

Πρόκειται για τις μετοχές των Εθνικής (με στάθμιση 19%), του ΟΤΕ (19%), του ΟΠΑΠ (18%), της Alpha Bank (11%), της ΔΕΗ (11%), της Jumbo (9%), των Ελ. Πετρελαίων (7%) και της Folli Follie Group (με στάθμιση 6%).

Από την άλλη, ο συγκεντρωτισμός καλά κρατεί, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το 66% του τζίρου να αφορά συναλλαγές μόλις οκτώ τίτλων και πιο συγκεκριμένα των Εθνικής, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τιτάνα, Alpha Bank, Folli Follie Group.

Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι το τελευταίο ημίωρο της σημερινής συνεδρίασης είχε ενδείξεις Τραπεζοmanias, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα τόσο ο Τραπεζικός δείκτης όσο και οι επιμέρους Δεικτοβαρείς Τραπεζικοί τίτλοι να διασπάσουν ανοδικά σημαντικές αντιστάσεις και να δημιουργήσουν τις τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα. Και όλα αυτά σε μία Αγορά που δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις διεθνείς ανησυχίες, ενώ τον πρώτο λόγο έχει η τάση και όχι τα θεμελιώδη των εισηγμένων.

Ακόμα μία ένδειξη των βραχυπρόθεσμων "εισαγόμενων" τοποθετήσεων, εν όψει τέλους Νοεμβρίου, η σαφώς διαφορετική εικόνα που παρουσίασαν οι Τραπεζικές μετοχές σε σχέση με τα warrants. Έτσι ενώ ο τίτλος της Alpha Bank έκλεισε με κέρδη 3,05% το warrant της Τράπεζας σημείωσε κέρδη 1,72%. Στο +8,84% η μετοχή της Εθνικής, στο +0,21% το warrant, ενώ ο τίτλος της Πειραιώς έκλεισε με κέρδη 3,01% και το warrant της εν λόγω Τράπεζας με απώλειες 1,89%.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης αν και υποχώρησε μέχρι τις 1063,64 μονάδες (-0,4%) και άλλαξε 6 φορές πρόσημο, μετά τις 13.36 κινήθηκε μόνιμα σε θετικό έδαφος και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1094,45 μονάδες με κέρδη 2,49%. Να σημειωθεί ότι το σημερινό κλείσιμο είναι το υψηλότερο των τελευταίων 4,5 μηνών, με το αμέσως υψηλότερο να έχει σημειωθεί στις 20/5 (1135,83 μονάδες).

Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι τίτλοι των Alpha Bank, MIG, Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρα, Ελ. Πετρελαίων, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ και Σωλ. Κορίνθου.

Ο τζίρος τουλάχιστον ικανοποιητικός, έφθασε τα 119,8 εκατ. από τα οποία τα 10,4 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΦΓΚΡΠ, ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, ΤΙΤΚ, ΠΕΙΡΤΠ, ΕΧΑΕ).

πηγή: euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.