Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Οι έφηβοι θεωρούν το facebook... γερασμένο!


Οι έρευνες το καταγράφουν με σαφήνεια. Το 81% των εφήβων στις ΗΠΑ είναι φανατικοί χρήστες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης...



Όσο όμως περνάει ο καιρός και δημιουργούνται νέα δημοφιλή applications, το Facebook που έχει κλείσει ήδη αρκετά χρόνια ζωής, θεωρείται απο πολλούς ως κάτι ξεπερασμένο ή ακόμα χειρότερα, βαρετό.

Όσο πιο μικροί σε ηλικία είναι οι χρήστες, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να έχουν γραφτεί στο FB, οι γονείς και διάφοροι άλλοι συγγενείς, που βλέπουν φωτογραφίες και μηνύματα, παρεμβαίνοντας έτσι στην ζωή των παιδιών τους.

Αυτό είναι το καλό σενάριο, καθώς υπάρχει και η περίπτωση, οι γονείς να έχουν φτιάξει ψεύτικους λογαριασμούς μόνο και μόνο για να κατασκοπεύουν. Μπορεί η μέχρι στιγμής απόλυτη κυριαρχία του δικτύου -που έχει ένα δισεκατομμύριο εγγεγραμμένους εκ των οποίων πάνω από 600 εκατομμύρια είναι ενεργοί χρήστες καθημερινά, να μην απειλείται.

Όμως έρευνες που γίνονται στην αγορά καταγράφουν μια τάση ανάμεσα στο νεαρότερο κοινό. Οτιδήποτε μακροσκελές τους δημιουργεί τεράστια ανία, με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι το Instagram και το Twitter είναι πολύ πιο κοντά στην δική τους ψυχολογία.

Πάντως, αυτό που προκαλεί ίσως έκπληξη είναι ότι μπορεί οι έφηβοι να γυρίζουν προσωρινά την πλάτη στο FB αλλά όταν ενηλικιώνονται και αποχωρίζονται από τους συμμαθητές και τους φίλους που είχαν στο σχολείο, επιστρέφουν για να μπορέσουν να κρατήσουν επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.