Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Άδωνις: Δεν ισχύουν τα περί 1.370 απολύσεων - Τι είπε για το "φασιστάκο" της Ραχήλ Μακρή


Τα περί απολύσεων 1.370 γιατρών του ΕΟΠΥΥ διέψευσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι για να γίνουν απολύσεις, πρέπει να έχει προηγηθεί αξιολόγηση και διάλογος με τους γιατρούς, θέματα που –όπως είπε - δεν γίνονται σε λίγες μέρες, αλλά απαιτούν χρόνο....



«Η είδηση για τις 1.370 απολύσεις, δεν ισχύει. Γενικά για το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ, θα έχουμε την πλήρη εικόνα όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του και θα μπορούμε μετά από μακρό διάλογο με όλους τους γιατρούς και τις ενώσεις τους να παρουσιάσουμε και να συμφωνήσουμε για το πλήρες σχέδιο», ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς εάν θα γίνουν απολύσεις σε δεύτερη φάση και εφόσον τα κενά καλυφθούν, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι απολύσεις σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία και την κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων δεν θα υπάρξουν. Σε ό,τι αφορά δε τη μετακίνηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τόνισε ότι η όποια συζήτηση είναι πρόωρη εφόσον δεν γίνει αξιολόγηση και δεν έχουν διαπιστωθει τα ακριβή κενά ή οι ακριβείς ειδικότητες.

Σημείωσε πάντως ότι «με την έννοια του ρουσφετιού» δεν μπορεί να δουλέψει το ελληνικό δημόσιο. «Αυτούς που χρειαζόμαστε, τους κρατάμε. Αυτούς που δε χρειαζόμαστε, δε μπορούμε να τους πληρώνουμε και αυτό να σημαίνει ότι θα κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να τους πληρώνουμε», υπογράμμισε.

Για τη Ραχήλ Μακρή

Ο υπουργός Υγείας ερωτήθηκε και για το σχόλιο που ανήρτησε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή στο twitter, στο οποίο τον αποκαλούσε «φασιστάκο».

«Είναι δυνατό να κάνω διάλογο με την κα Ραχήλ Μακρή; Δε θα ήταν σοβαρό εκ μέρους μου (…) Για κάποιον που είναι πάνω στα κάγκελα, νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηρίζει τον καθένα όπως θέλει», σχολίασε με δηκτικό ύφος ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.