Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μπαίνει σε λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα των Τελωνείων


Στις 10 το πρωί της Τρίτης θα τεθεί σε λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα τελωνείων «ICISnet» και σήμερα...



στις 15:00 τέθηκε εκτός λειτουργίας το ισχύον σύστημα «ICIS», προκειμένου να γίνει η μεταφορά των δεδομένων που αφορούν στα τελωνειακά παραστατικά.

Μέχρι και την έναρξη λειτουργίας του «ΙCISnet» η υπαγωγή των εμπορευμάτων σε οποιοδήποτε τελωνειακό καθεστώς θα είναι δυνατή αποκλειστικά σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. ευπαθή προϊόντα) με τη χρήση χειρόγραφης διαδικασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «η χρήση του συστήματος από τις τελωνειακές αρχές αποτελεί ορόσημο για την επίτευξη του τελικού σκοπού του ηλεκτρονικού τελωνείου, στο βαθμό που καθιερώνει ως νέα μορφή επικοινωνίας μεταξύ του τελωνείου και των αποδεκτών των τελωνειακών υπηρεσιών την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.