Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

21.000 υπογραφές στις ΗΠΑ κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί


Περίπου 21.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει ως τώρα το ψήφισμα της ομογενειακής οργάνωσης Hellenic American Leadership Council (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας), με αίτημα να μην μετατραπεί η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί...



Όπως επισημαίνεται στο κείμενο του ψηφίσματος, επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου εξετάζει αίτηση που υπέβαλαν πολίτες για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας, που λειτουργεί από το 1934 ως μουσείο, σε τζαμί. Σχέδιο νόμου έχει εισαχθεί για την μετατροπή της και πάλι σε «σύμβολο κατάκτησης» της Κωνσταντινούπολης, ενώ τον Νοέμβριο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς υποσχέθηκε ότι το κτίριο σύντομα θα «χαμογελά» ξανά, ως τέμενος.

Το ψήφισμα θα παραδοθεί στην UNESCO, η οποία, το 1985, έχει κηρύξει την Αγία Σοφία Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.