Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Φοβερή πατέντα από το ΜΙΤ: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε σε υβριδικό το ποδήλατό σας [ΒΙΝΤΕΟ]


Δεν ανακάλυψαν ξανά τον τροχό, αλλά τον... υβριδικό τροχό. Ο λόγος για τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του ΜΙΤ στις ΗΠΑ, οι οποίοι δημιούργησαν έναν πρωτοποριακό τροχό που μπορεί να μετατρέψει ένα οποιοδήποτε ποδήλατο σε υβριδικό...



Ο τροχός Copenhagen, όπως ονομάζεται, καθώς ο αναβάτης φρενάρει παράγει ενέργεια η οποία αποθηκεύεται προκειμένου να «χρησιμοποιηθεί» όταν ο αναβάτης συναντήσει ανηφόρες στο δρόμο του.

«Αυτό που κάνει ο τροχός είναι ότι δεν επιτρέπει να χαθεί ενέργεια», εξηγεί ο Ασάφ Μπίντερμαν, ερευνητής του ΜΙΤ, μιλώντας στο δίκτυο FoxNews. «Συνήθως, όταν φρενάρουμε χάνουμε ενέργεια. Με τον τρόπο αυτό, η ενέργεια επιστρέφει και δίνει ώθηση στο ποδήλατο», προσθέτει ο Μπίντερμαν.

Πάνω στον τροχό, υπάρχει ενσωματωμένη μπαταρία ώστε να είναι εφικτή η αποθήκευση ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Ακόμη, ο τροχός δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμος στο κοινό καθώς οι δοκιμές για τη βελτίωσή του συνεχίζονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.