Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εκανε τα ραδίκια blue chips!


Κόντρα στη... μιζέρια, την γκρίνια και την απογοήτευση που έχει σκορπίσει σε όλους τους Ελληνες η πολυετής ύφεση στη χώρα, η πρόσφατη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσαν οι Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προοπτικής ανάπτυξης και θετικής ενέργειας...




Οι 5 live διαγωνισμοί ανέδειξαν συνολικά 14 νικητές ανάμεσα στις 50 νεοφυείς επιχειρήσεις που πήραν μέρος, οι οποίοι κέρδισαν 465.000 ευρώ, ενώ διεθνείς ομιλητές έθεσαν καίρια ζητήματα για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Σε έναν από αυτούς, τον «Reinspiring Greece from the Youth UP», ο οποίος δημιουργήθηκε από την εταιρεία τροφίμων GAEA σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, την RSM Inter­national και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την πρώτη θέση πήρε, μαζί με τη Family Farm, η Radiki του Σωτήρη Λυμπερόπουλου. Το βραβείο αφορούσε ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 25.000 ευρώ, την παροχή ενός χαμηλότοκου δανείου 25.000 ευρώ, καθώς και υπηρεσίες καθοδήγησης και υποστήριξης από την επιτυχημένη επιχείρηση GAEA.

Στο εξωτερικό
Η Radiki είναι μια εταιρεία η οποία έχει ως αντικείμενο την πώληση χόρτων, ελαιολάδου, τραχανά και αποξηραμένων φρούτων εντός Ελλάδας, με στόχο την εξάπλωση της δραστηριότητάς τους στις διεθνείς αγορές.

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη... Radiki, δεν είναι παρά ένας... συλλέκτης τροφών. Αυτό που κάνει είναι να έρχεται σε επαφή με κορυφαίους σεφ γνωστών ελληνικών εστιατορίων, για τους οποίους φροντίζει να βρει όλα τα υλικά που έχουν ανάγκη για τα μενού τους. Είναι κάτι σαν... «tailor made» παραγωγός τροφίμων.

Ξεκίνησε το 2011 από το εστιατόριο Milos του Hilton και σήμερα ήδη συνεργάζεται με 12 από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, όπως για παράδειγμα με τον σεφ Περικλή Κοσκινά στο Αλάτσι, το Νίκο Καραθάνο στο Hytra, τους δίδυμους σεφ του Base Grill Bαγγέλη και Σπύρο Λιάκο, τον Μάνο Ζουρνατζή του Cucina Povera, τον Γιώργο Βενιέρη στο Elec­tra Restaurant, τον Arnaud Bignon της Σπονδής κ.ά.

κλικ για μεγεθυνση


Οι εμπνευστές του
«Εκλεψε» τη συνταγή από Αγγλία και Γαλλία

Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος έχει ακολουθήσει τα... βήματα του Βρετανού Miles Irving, που προμηθεύει άγρια φυτά σε διακεκριμένα εστιατόρια του Λονδίνου, του Γάλλου Francois Couplan και του επίσης Γάλλου διάσημου σεφ Marc Veyrat, ο οποίος μαζεύει άγρια βότανα τα τελευταία 35 χρόνια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος στην παραγωγή, την επεξεργασία και τη διακίνηση των προϊόντων με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο, χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον.

Το 90% των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά και τη συσκευασία των αγαθών της Radiki είναι φυσικά (ξύλο, χαρτί, ύφασμα, καλάμια κ.τ.λ.), ενώ δεν πετιέται σχεδόν τίποτα, ενώ σε συνεργασία με τους παραλήπτες τα υλικά συσκευασίας συλλέγονται και επαναχρησιμοποιούνται.

«Πράσινη συνείδηση»
Οι άνθρωποι της εταιρείας κινούνται με τα πόδια ή με ποδήλατα όταν αυτό είναι δυνατόν. Σε ό,τι αφορά στα βασικά προϊόντα, δηλαδή τα χόρτα, αυτά δεν μαζεύονται σε μεγάλες ποσότητες, έτσι ώστε να υπάρχουν φυτά που θα ωριμάσουν και θα ρίξουν νέο σπόρο στη γη. Δεν ξεριζώνονται αλλά μαζεύονται με κοφτερά μαχαιριά που διευκολύνουν και επιταχύνουν το κόψιμό τους και δεν καταστρέφεται το ριζικό σύστημα του φυτού.

Ο κ. Λυμπερόπουλος κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στη συμβολή του Aephoria net, ενός προγράμματος που στηρίζει νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη δημιουργία προϊόντων, υπηρεσιών και εφαρμογών που προάγουν τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας σημαντική περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία. Αποτελεί μια προσπάθεια της «Οργάνωση ΓΗ» (την οποία εκπροσωπεί ο Πέτρος Κόκκαλης), του «ελculture», μιας δημοφιλούς πλατφόρμας σύγχρονου πολιτισμού (που εκπροσωπεί ο Νίκος Βερβερίδης), και του υπό διαμόρφωση Ιδρύματος «Κ2» (με εκπρόσωπο τον Κ. Κορλέτη).

πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.