Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Όπλα σε ένοπλες οργανώσεις στην Νιγηρία φέρονται να μετέφεραν οι Τουρκικές Αερογραμμές [ΒΙΝΤΕΟ]


Το στέλεχος της εταιρείας Mehmet Karatas φέρεται να δηλώνει ότι, «Δεν ξέρω για το εάν αυτά τα όπλα θα σκοτώσουν Μουσουλμάνους ή Χριστιανούς. Αισθάνομαι αμαρτωλός».


Όπλα φέρεται να μετέφερε ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας Turkish Airlines, σε ένοπλες οργανώσεις στην Νιγηρία σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα χτες την Τρίτη διέρρευσε στο διαδίκτυο η φερόμενη συνομιλία του συμβούλου του Τούρκου πρωθυπουργού Mustafa Varank με τον υποδιευθυντή της αεροπορικής εταιρείας Mehmet Karatas σύμφωνα με την οποία, ο τελευταίος δηλώνει ότι αισθάνεται ένοχος για το γεγονός ότι ο εθνικός αερομεταφορέας μετέφερε όπλα στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με τη συνομιλία, που όπως φαίνεται προέρχεται από τηλεφωνική υποκλοπή και η οποία έχει αναρτηθεί το Youtube, o Mehmet Karatas φέρεται να δηλώνει ότι, «Δεν ξέρω για το εάν αυτά τα όπλα θα σκοτώσουν Μουσουλμάνους ή Χριστιανούς. Αισθάνομαι αμαρτωλός».

Υπενθυμίζεται ότι στην Νιγηρία δρα εδώ 11 χρόνια η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram, η οποία είναι γνωστή για τη συμμετοχή της σε σφαγές αθώων πολιτών κυρίως Χριστιανών της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με υπολογισμούς η οργάνωση διέπραξε ή συμμετείχε στις σφαγές άνω των 1.500 ατόμων τα τελευταία χρόνια πολλά από τα οποία ήταν παιδιά.

Εαν το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας είναι αληθινό τότε η τουρκική κυβέρνηση και φυσικά ο εθνικός αερομεταφοράς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα καθότι η παράνομη μεταφορά οπλισμού σε μία κυρίαρχη χώρα για την ενίσχυση τρομοκρατικών οργανώσεων που δολοφονούν πολίτες καταπατά οποιαδήποτε έννοια του διεθνούς δικαίου και εκθέτει την γειτονική χώρα διεθνώς.

Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι ότι τις επόμενες εβδομάδες Μοίρα του τουρκικού Ναυτικού πρόκειται να επισκεφτεί το Λάγος της Νιγηρίας στο πλαίσιο της ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων των δύο κρατών....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.