Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τοποθετούν κάμερες σε περιπολικά και φυλάκια της ΕΛ.ΑΣ.


Κάμερες παντού. Όπου γίνεται περισσότερες. Η ΕΛ.ΑΣ. επιστρατεύει την αιχμή της τεχνολογίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της βαριάς εγκληματικότητας...



Σύμφωνα με το σχεδιασμό, προβλέπεται η εγκατάσταση 25 καμερών - με δυνατότητα κίνησης και τηλεχειρισμού από απόσταση - που θα τοποθετηθούν σε φυλάκια σε κτιριακές εγκαταστάσεις που θεωρούνται πιθανοί στόχοι όπως αστυνομικές εγκαταστάσεις, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, κατοικίες σημαντικών προσώπων, κ.α. Επίσης κάμερες θα τοποθετηθούν και μέσα σε σκοπιές, έτσι ώστε το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ να είναι σε θέση να γνωρίζει την κατάσταση που βρίσκεται ο αστυνομικός φρουρός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως για παράδειγμα στην επίθεση στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή. Ακόμα, θα τοποθετηθούν 20 κάμερες σε οχήματα της Αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες, πάλι με δυνατότητα κίνησης και θέασης προς όλες τις κατευθύνσεις έτσι ώστε όταν αυτά τα οχήματα περιπολούν ή σταθμεύουν σε χώρους κρίσιμου ενδιαφέροντος να μπορούν αποστέλλουν ζωντανά εικόνες στο κέντρο της Αστυνομίας το οποίο βρίσκεται στο 2ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι σε ενδεχόμενες επιθέσεις ή έκτακτες ανάγκες, να υπάρχει δυνατότητα ταχύτατης ανταπόκριση των δυνάμεων ασφαλείας ή διάσωσης, που θα καθοδηγούνται ανάλογα με τις εικόνες που θα λαμβάνονται από τις κάμερες καθώς επίσης και ο εντοπισμός των δραστών ή υπόπτων που σχετίζονται με τις ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.