Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τριήμερο πένθος στην Τουρκία [ΦΩΤΟ]


Η έκρηξη στο τουρκικό ανθρακωρυχείο είναι πιθανότατα το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ...

Η κυβέρνηση της Τουρκίας κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την καταστροφή στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, που προκλήθηκε από έκρηξη συνοδευόμενη από πυρκαγιά στις στοές σε βάθος 2 χιλιομέτρων.
Ο νέος προσωρινός απολογισμός που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ενέργειας, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου, έχει φθάσει στους 205 νεκρούς. «Οι ελπίδες μας για την ανεύρεση επιζώντων μειώνονται συνεχώς», είπε.
Πιστεύεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στις υπόγειες στοές, αλλά ο Τανέρ Γιλντίζ αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό.


Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψή του στην Αλβανία λόγω της τραγωδίας στο ανθρακωρυχείο.
Η είδηση της αναβολής της επίσκεψης έγινε γνωστή από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Θλιβερή συνομιλία με τον πρωθυπουργό Ερντογάν για την τραγωδία με τους ανθρακωρύχους και συνεννόηση για την αναβολή της επίσκεψης στα Τίρανα».


 
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.