Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μετά τη σύνταξη έχασαν και την περίθαλψη οι Παλιννοστούντες


Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έχουν μείνει οι Παλιννοστούντες ολόκληρης της χώρας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας που αρχικά τους...

στέρησε τις πενιχρές συντάξεις που λάμβαναν και πλέον τους στερεί το δικαίωμα να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας τους.
Το πρώτο σοκ που είχαν υποστεί οι Παλιννοστούντες, με τον «ξαφνικό θάνατο» των συντάξεων τους, είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων με κινητοποιήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν κατάφεραν να καρποφορήσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ήτοι την άρση της σχετικής νομοθεσίας.
Πλέον οι υπηρεσίες πρόνοιας, κατ’ εφαρμογή πάντα του επίμαχου νομοσχεδίου που έχει εγκρίνει η Βουλή των Ελλήνων, αρνούνται να χορηγήσουν βιβλιάρια στους μέχρι πρότινος δικαιούχους, γεγονός που έρχεται να προσθέσει επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα των παλιννοστούντων.
Το πρωί της Τρίτης μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Ενότητα, ενώ παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας, ζητώντας την αποκατάσταση της αδικίας. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί η Επιτροπή Αγώνα Παλιννοστούντων Ξάνθης από την πρώην ΕΣΣΔ και η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης για τα πολύ σοβαρά ζητήματα που προέκυψαν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που καρατομεί τις συντάξεις των παλλινοστούντων, αφήνοντας τους ουσιαστικά ξεκρέμαστους απέναντι στη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα.
Σε αυτή την πολιτικά αποφασισμένη βαρβαρότητα, προστίθεται η μη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας από την υπηρεσία της πρόνοιας με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς με σοβαρά προβλήματα υγείας, να μένουν στον 21ο αιώνα χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Παραδόθηκε ψήφισμα στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και στην πρόνοια ενώ συστήθηκε συντονιστική επιτροπή για να φτάσει το αγωνιστικό κάλεσμα σε περισσότερους στο νομό αλλά και σε άλλες περιοχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.