Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι στρατηγικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ

του Λουκά Γεωργιάδη

Οι στρατηγικές ήττες Τσίπρα σε έναν... άγνωστο αντιμνημονιακό πόλεμο σε μία και μοναδική βραδιά...

Το μήνυμα των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών ακυρώνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τη διάσταση που είχε προσδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλες χώρες, για ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης με όλα αυτά που έχουν συμβεί, σίγουρα θα είχαν αρχίσει τα όργανα. Βεβαίως, υπάρχει και η δεύτερη Κυριακή, όπου μπορεί να υπάρξουν κάποιου είδους ανατροπές. Όμως, πρέπει να καταγράψουμε κάποιες ήττες στρατηγικής που αποδυναμώνουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το όποιο αίτημα διατυπωθεί για πρόωρες εκλογές, ανεξαρτήτως του χθεσινού αποτελέσματος. Έχουμε και λέμε:
- Στρατηγική ήττα Νο 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποψηφίους σε μόλις 5 Περιφέρειες. Ουσιαστικά, οι μόνες ελπίδες που έχει σχετίζονται με τις Περιφέρειες Αττικής και Ιονίων Νήσων. Μόνο στον Δήμο Αθηναίων έχεις ελπίδες ο ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει κάτι θετικό.
- Στρατηγική ήττα Νο 2: Στους περισσότερους Δήμους δεν πήγε καν στον δεύτερο γύρο.
- Στρατηγική ήττα Νο 3: Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας, ο υποψήφιος όχι μόνο δεν πέρασε στον β΄ γύρο, αλλά το ποσοστό που συγκέντρωσε ήταν κάτι παραπάνω από δραματικό.
- Στρατηγική ήττα Νο 4: Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η αρχική επιλογή Καρυπίδη και στη συνέχεια η απόσυρση της υποψηφιότητας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος πέρασε στον δεύτερο γύρο, συνιστά μια άλλου τύπου και επιπέδου στρατηγική ήττα. Αν ήταν σωστή η αρχική επιλογή, τότε ήταν λάθος η τελική απόφαση. Αν ήταν σωστή η τελική απόφαση, τότε ήταν λάθος η αρχική επιλογή και αποδεικνύει την ελαφρότητα με την οποία λειτουργούν κάποιες διαδικασίες.
- Στρατηγική ήττα Νο 5: Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα πολύ χαμηλά ποσοστά του Βουδούρη συνιστά στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέμεινε σε μια υποψηφιότητα που δεν είχε νόημα για το εσωτερικό του κόμματος.
- Στρατηγική ήττα Νο 6: Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η υποψήφια της Ν.Δ. Χριστιάννα Καλογήρου διέψευσε όλες τις προβλέψεις που την ήθελαν ακόμη και τρίτη, προκρίνοντας την Αγλαϊα Κυρίτση μέσω και του συμβολισμού της ΕΡΤ. Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κατατάχθηκε τρίτη και είχαμε άλλη μια στρατηγική ήττα.
- Στρατηγική ήττα Νο 7. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε Περιφέρεια και Δήμο Αθηναίων ήταν πολύ κάτω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών του 2012 και μάλιστα με την αφισοκόλληση σε όλο το Λεκανοπέδιο να βρίσκεται στο... limit up. Άρα ακυρώθηκε ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας στα δύο πιο σημαντικά επίπεδα των χθεσινών εκλογών (μεγαλύτερη Περιφέρεια και μεγαλύτερος Δήμος της χώρας).
- Στρατηγική ήττα Νο 8. σε πρώτη φάση υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και σε σχέση με την... εμβληματική φυσιογνωμία Κορτζίδη, ο οποίος βγήκε δεύτερος στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Έχει ελπίδες να κερδίσει εκ νέου τη δημαρχία, αλλά θα πρόκειται για μία πύρρειο νίκη.
- Στρατηγική ήττα Νο 9: Στον Δήμο Πειραιώς, τον τρίτο μεγαλύτερο της χώρας είδαμε τι έγινε...
- Στρατηγική ήττα Νο 10: Όλα παραπάνω αντισταθμίζουν πλήρως το γεγονός ότι στον β΄ γύρο η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκπρόσωπο στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και στον Δήμο Αθηναίων.
- Στρατηγική ήττα Νο 11: Ως προς το τελευταίο φαίνεται ότι αυτό ήταν... αναμενόμενο προκειμένου να πάρει ανάσες και ο άλλος πόλος της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ-Ελιά.

Για να νομιμοποιηθεί το όποιο... ψέλισμα για πρόωρες εθνικές εκλογές μετά την προσεχή Κυριακή θα πρέπει να δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει με τουλάχιστον 7 μονάδες τη Ν.Δ. και να κερδίζει με σημαντική διαφορά την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων. Όμως, σε μια τέτοια περίπτωση στις... αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν θα μπορεί να αθροίσει τη "Χρυσή Αυγή", η οποία θα είναι τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές.

ΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ... ΓΚΡΙΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ... ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕΤΑ...

 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=563318480453411&id=100003257924114

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.