Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ωμή εκτέλεση φιλορώσου που ήθελε να ψηφίσει [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]


Ένα νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από την εν ψυχρώ δολοφονία πολίτη την Κυριακή από άνδρες της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς έξω από εκλογικό κέντρο στην πόλη Krasnoarmeysk...



Στο Krasnoarmeysk δύο διαδηλωτές έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς των στρατιωτών ενώ ένας άνδρας τραυματίστηκε από "τυφλό" χτύπημα έξω από εκλογικό κέντρο.

Κατά το δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας.



Όπως μεταδίδει το Russia Today, πριν ξεκινήσουν οι πυροβολισμοί οι πολίτες προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν με την Εθνική Φρουρά, η οποία ήθελε να καταλάβει το κτήριο.

Και δεύτερη λήψη από τους πυροβολισμούς:



Ποσοστό περίπου 90% των πολιτών που συμμετείχε στο δημοψήφισμα που διοργάνωσαν οι φιλο-ρώσοι αντάρτες στην περιοχή του Ντόνετσκ, στα ανατολικά της Ουκρανίας, τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής από το Κίεβο.

"Το 89,07% ψήφισαν υπέρ και το 10,19% κατά. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως το τελικό αποτέλεσμα", δήλωσε ο Ρομάν Λιαγκούιν, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής που έχει συσταθεί από τους αντάρτες. Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε 74,87%, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το δημοψήφισμα καταγγέλθηκε ως παράνομο από το Κίεβο και τις χώρες της Δύσης.

Σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τα δημοψηφίσματα "εγκληματική φάρσα" υποστηριζόμενη από το Κρεμλίνο.

"Οι οργανωτές αυτής της εγκληματικής φάρσας παραβίασαν το Σύνταγμα και τον ουκρανικό νόμο", αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: "Το Κρεμλίνο εμπνεύστηκε, οργάνωσε και χρηματοδότησε το δημοψήφισμα της 11ης Μαϊου, το οποίο δεν έχει καμία νομική αξία, ενώ δεν θα έχει και καμία νομική συνέπεια για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας".

(Με πληροφορίες από Russia Today, ΑΜΠΕ, news247)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.