Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Tablet από την Google που θα μπορεί να τραβάει τρισδιάστατες φωτογραφίες! [ΒΙΝΤΕΟ]


Ένα νέο tablet τεχνολογίας αιχμής φέρεται να αναπτύσσει η Google, στο πλαίσιο των πειραματισμών της γύρω από ανεπτυγμένες οπτικές δυνατότητες για φορητές συσκευές...



Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται άτομα καλά πληροφορημένα για τα σχέδια της Google, η εταιρεία σχεδιάζει να προβεί στην παραγωγή 4.000 πρωτοτύπων συσκευών ξεκινώντας από τον επόμενο μήνα.

Το tablet, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα διαθέτει οθόνη των επτά ιντσών, δύο κάμερες στο πίσω μέρος, υπέρυθρους αισθητήρες βάθους και εξελιγμένο λογισμικό που επιτρέπει την ακριβή λήψη τρισδιάστατων εικόνων αντικειμένων.

Το tablet αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Project Tango της, Google, σύμφωνα με πηγή, και ενδέχεται να κυκλοφορήσει πριν την ετήσια συνδιάσκεψη developers της εταιρείας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του Ιουνίου.

Το Project Tango διαχειρίζεται το τμήμα Advanced Technology and Projects της εταιρείας. «Καρπός» της εργασίας του ήταν μέχρι τώρα (Φεβρουάριος) ένα πρωτότυπο smartphone που διαθέτει μια μεγάλη γκάμα αισθητήρων, με στόχο τη δημιουργία τρισδιάστατου χάρτη του περιβάλλοντος του χρήστη.

Όπως εκτιμάται, η εταιρεία σε πρώτη φάση θα διοχετεύσει τα tablets σε developers, με σκοπό την αξιοποίηση της τεχνολογίας για πρακτικές εφαρμογές- όπως και στην περίπτωση του προαναφερθέντος smartphone, που δόθηκε σε 200 developers.

Σε σχετικό δημοσίευμα του BBC αναφέρεται ότι εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι δεν η εταιρεία δεν προβαίνει σε σχόλια για «φήμες και υποθέσεις».

Σημειώνεται ότι σε παρεμφερή «μονοπάτια» φέρεται να κινείται και το Facebook, ειδικά μετά την αγορά της Oculus VR, γνωστής για το σετ εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift.



πηγή: Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.