Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Σαμαράς: Χειροπιαστές προοπτικές για νέες σημαντικές επενδύσεις


Στα χειροπιαστά αποτελέσματα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του από το...

 λιμάνι του Πειραιά, το οποίο επισκέφθηκε μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ. Απευθυνόμενος στον Κινέζο ηγέτη ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «δημιουργούνται χειροπιαστές προοπτικές για την επόμενη γενιά σημαντικών επενδύσεων». «Όπως διαπιστώσατε και ο ίδιος οι δυνατότητες μεγαλύτερης ακόμη ανάπτυξης είναι τεράστιες», πρόσθεσε.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πλέον σημαντικές επενδύσεις δεν είναι μόνο η μεταφορά εμπορευμάτων, αλλά και η ανάπτυξη «εξίσου σημαντικών κλάδων όπως είναι η κρουαζιέρα και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη». Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία των επενδύσεων κυρίως για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Συγκεκριμένα, είπε ότι η αύξηση των επενδύσεων «οδηγεί σε αύξηση στης παραγωγής, σε αύξηση του εισοδήματος -και το κυριότερο- σε αύξηση της απασχόλησης».
Ο κ. Σαμαράς στάθηκε και στην αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, λόγω των επενδύσεων το λιμάνι του Πειραιά, διότι -όπως σημείωσε- «η θέση της χώρας μας, με τη βελτίωση των υποδομών μας, προσφέρει μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.