Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Οι 5 απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για τους άντρες κάθε ηλικίας

Έπειτα από μία ηλικία, οι συχνές ιατρικές εξετάσεις πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα του κάθε άντρα. Ποιές είναι όμως οι απαραίτητες εξετάσεις, που κάθε άντρας πρέπει να κάνει...;
Και εδώ μιλάμε για εξετάσεις που πρέπει να γίνονται από τους άντρες όλων των ηλικιών!

Πίεση
Οι εξετάσεις για την αρτηριακή πίεση πρέπει να ξεκινούν όταν ο άντρας «μπει» στα 30. Η αρτηριακή πίεση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι των διαθέσιμων δεδομένων, διότι δείχνει σαφώς αν υπάρχει κάτι που επηρεάζει τις αρτηρίες...

Χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια
Οι ειδικοί προτείνουν η εξέταση γα τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια να γίνεται κάθε 5 χρόνια μέχρι την ηλικία των 45 και στη συνέχεια κάθε χρόνο. Η αναλογία τριγλυκεριδίων / HDL προειδοποιεί όχι μόνο για τις πιθανότητες καρδιαγγειακής νόσου, αλλά και εν δυνάμει για ηπατική νόσο.

Εξέταση για το ειδικό αντιγόνο του προστάτη
Η αρχή πρέπει να γίνει περίπου στην ηλικία των 40 ετών και η παρακολούθηση πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τα 50 χρόνια του άντρα.

Δακτυλική εξέταση (DRE)
Η καλύτερη ηλικία για να γίνει η δακτυλική εξέταση είναι τα 40 χρόνια με επαναλαμβανόμενες ετήσιες εξετάσεις. Η DRE είναι λιγότερο αποτελεσματική από ό,τι οι εξετάσεις αίματος PSA στην εύρεση του καρκίνου του προστάτη, αλλά βρίσκει μερικές φορές τη νόσο σε άνδρες με φυσιολογικά επίπεδα PSA.

Τεστοστερόνη
Μετά την ηλικία των 50 ετών, ο άντρας πρέπει να κάνει μία εξέταση για να ελέγξει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Ο λόγος είναι ότι η τεστοστερόνη ξεκινά σταδιακά να μειώνεται όσο μεγαλώνει ο άντρας και μπορεί να προκαλέσει αρκετές αλλαγές, όπως στυτική δυσλειτουργία, κόπωση, αύξηση βάρους, απώλεια μυών, απώλεια τριχών του σώματος, απώλεια οστικής μάζας και αλλαγές στην προσωπικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.