Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η Αμάλ Αλαμουντίν τρελαίνει τους Ελληνες με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα [ΦΩΤΟ]

Yστερία προκαλεί η παρουσία της διάσημης δικηγόρου και συζύγου του Τζορτζ Κλούνει Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα με σκοπό τη διεκδίκηση των ελληνικών μαρμάρων του Παρθενώνα από το βρετανικό Μουσείο. Η κυρία Κλούνεϊ...


 συναντάται σήμερα με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα και έπεται αύριο συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Οταν το Χόλιγουντ συναντά την Ακρόπολη.



H άφιξη της Αλαμουντίν στο υπουργείο Πολιτισμού

H Aλαμουντίν στον Τασούλα

Η Αμάλ Αλαμουντίν μαζί με τους επικεφαλής δικηγόρους του νομικού γραφείου όπου εργάζεται στη Βρετανία, οι οποίοι μάλιστα είναι και σύμβουλοι της βασίλισσας Ελισάβετ, έφθασε στο υπουργείο Πολιτισμού στις 12 το μεσημέρι προκαλώντας και πάλι... παροξυσμό.

Δημοσιογράφοι, Ελληνες και από ξένα μέσα ενημέρωσης, με την άφιξη της Αλαμουντίν στο υπουργείο Πολιτισμού ύψωσαν τα κινητά τους για να απαθανατίσουν την κυρία Κλούνεϊ η οποία δεν έφερε καμία αντίρρηση να φωτογραφηθεί. Αντίθετα σταμάτησε για λίγο προκειμένου να δώσει την ευκαιρεία σε όσους βρίσκονταν εκεί να την φωτογραφίσουν. Κάθε γυναίκα άλλωστε που θα στεκόταν στο πλευρό του Τζορτζ Κλούνεϊ ένα από τα πρώτα πράγματα που θα μάθαινε θα ήταν το πώς πρέπει να πουλάει τον εαυτό της.

Ντυμένη, όπως συνηθίζει αλά Τζάκι Κένεντι, με ένα κρεμ με λαδί λεπτομέρειες μίντι φόρεμα σε απλές, καθαρές γραμμές και χαμηλά τακούνια, κρατώντας μια διακριτική μικρή τσάντα και έναν τεράστιο κλασικό φάκελο εισήλθε στο γραφείο του υπουργού για την προγραμματισμένη σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, οι δύο δικηγόροι του Βρετανικού νομικού γραφείου, ο Ντέιβιντ Χιλ, ο Χριστοφορος Αργυρόπουλος πρόεδρος του Ιδρυματος Μελίνα Μερκούρη, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης Δημητρης Παντερμανλής, η Ελένη Κόρκα από την Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Συλλογών και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Κατά την υποδοχή της κυρίας Αλαμουντίν, στο σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων ο κ. Τασούλας έσπευσε να ρωτήσει την κυρία Αλαμουντίν αν έχει επισκεφθεί κάποιο από τα ελληνικά νησιά, με την δικηγόρο να απαντά όχι αυτό το καλοκαίρι και να εκφράζει την επιθυμία να το πράξει σύντομα. Με αφορμή την ερώτηση του υπουργού παριστάμενη δημοσιογράφος ρώτησε την σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκα ινκόγκνιτο με τον χολιγουντιανό ηθοποιό στη Σκιάθο, μια ερώτηση που η δημοσιογράφος απέφυγε εντέχνως να απαντήσει.





Παροξυσμός για την Αλαμουντίν

Η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των βρετανικών Μέσων. Η σύμπραξη του αρχαίου κόσμου με αυτόν του θεάματος, με στόχο την επιστροφή των Μαρμάρων, δημιουργεί ένα περίεργο μείγμα.

Από τις ενδυματολογικές αναφορές της, έως το αντι-φεμινιστικό σκάνδαλο να φέρει πλέον το όνομα του άνδρα της, η Αλαμουντίν από τη Δευτέρα το απόγευμα έχει γίνει το πρόσωπο προς διερεύνηση για τον βρετανικό Τύπο.

Ο Guardian, πάντως, αναζητεί το νόημα πίσω από αυτή την επίσκεψη στην Αθήνα. Όχι μόνο της Αλαμουντίν, αλλά και των άμεσων συνεργατών της (Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ), από τη στιγμή που και οι δύο είναι ειδικοί σε τέτοιου είδους λεπτά θέματα πολιτιστικών διεκδικήσεων. Όπως σημειώνει η εφημερίδα: «Στην ολοένα και πιο πικρή μάχη νεύρων για τη διαφορά που έχει προκύψει, η συνάντηση στην Αθήνα είναι ήδη ένα πραξικόπημα».

Ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, μιλώντας στον Guardian σημειώνει: «Χρειαζόμαστε όλους τους φίλους που μπορούμε να αποκτήσουμε. Άλλωστε πρόκειται για ξεχωριστά αγάλματα με παγκόσμια σημασία και μόνο εάν είναι ενιαία μπορεί κανείς να κατανοήσει και να θαυμάσει τη μεγαλοπρέπειά τους. Διαμελισμένα δεν μπορούν να πουν όλη την ιστορία».

Για τους Έλληνες, σημειώνει ο Guardian, η Αλαμουντίν είναι ένας χρήσιμος νομικός στη μάχη για την επιστροφή των Μαρμάρων. Φέρνει το γκλάμουρ που η κυβέρνηση ούτε καν θα μπορούσε να ονειρευτεί όταν από το 2011 το γραφείο της ανέλαβε την υπόθεση.

Οι Έλληνες δεν θέλουν να χάσουν αυτή την ευκαιρία: «Αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε την υπόθεση ζωντανή. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό από το να εμπλέξουμε το Χόλιγουντ και τον Κλούνεϊ, βεβαίως», σημειώνει ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης στην εφημερίδα.

Ο κ. Τασούλας συμπληρώνει, με μια δόση πολιτικού πραγματισμού: «Στην πολιτική, παντού, σε όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει η λέξη ''ποτέ''. Είμαστε ανοιχτοί σε οτιδήποτε. Σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας».

Ο ιστορικός Χάρι Τζάλας (ο πρώτος που συμβούλεψε την Μελίνα Μερκούρη επί του θέματος) λέει: «Δεν υπάρχει νομικό έδαφος για την επιστροφή των Μαρμάρων. Και αυτή δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την Ελλάδα να ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη, τη στιγμή που από οικονομικής και κοινωνικής πλευράς είναι σε τόσο δύσκολη θέση. Η Αλαμουντίν και ο Κλούνεϊ χρησιμοποιούν την ευκαιρία για τη δική τους δημοσιότητα. Η καλύτερη νομική άμυνα θα ήταν να συγκεντρωθούν στη βρετανική κοινή γνώμη, που δεν είναι αντίθετη με την επιστροφή των Μαρμάρων».



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.