Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ποιο είναι το Golden Boy με το bonus των 290 εκατ.


Η οικονομική είδηση που "έσκασε" την Παρασκευή σαν βόμβα στη Wall Street, ήταν το ύψος του μπόνους, που σύμφωνα με την Wall Street Journal εισέπραξε ο γκουρού των ομολόγων Bill Gross...



O πρώην επικεφαλής της PIMCO εισέπραξε 290 εκατ. δολάρια σε μπόνους, αυξάνοντας την 2,3 δισ. περιουσία του, κατά ένα σημαντικό ποσό.

Ο Gross είναι γνωστός για τις οικονομικές του επιτυχίες, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα για αυτόν που δεν είναι γνωστά.

Ένα από τα... καψόνια που λέγεται πως έκανε στους υφιστάμενους του ήταν όταν τους άφηνε σημειώματα στο γραφείο τους, για να τον ενημερώσουν, μόλις έρχονταν στη δουλειά τους, ακόμα και στις 4 το πρωί, για την κατάσταση των porfolio τους.

Ο Gross ήταν επίσης γνωστός για την... ησυχία που επικρατούσε στο γραφείο του, αφού επέβαλε στους συνεργάτες του να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και όχι να συνομιλούν.

Στα meeting που διοργάνωνε ο Gross, απαγόρευε την χρήση και κατοχή κινητών τηλεφώνων, για να μην αποσπάται η προσοχή των συνεργατών του και να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην εργασία τους, που όπως έλεγε δεν ήταν άλλη από το να φέρουν λεφτά στους πελάτες τους.

Χωρίς αμφιβολία, ο Gross είναι εκτός των άλλων και workaholic. Ειδικά κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ο Gross ήταν σύμβουλος της Fed και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ λέγεται ότι δούλευε 18 ώρες την ημέρα.

Με τα μακριά του μαλλιά, μπορεί κάποιος να πει ότι η εμφάνισή του απέχει από τον μέσο όρο των Wall Streeters, ενώ πολλές φορές ο ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του σαν το αντίθετο από το πρότυπο του "αρσενικού" της Wall Street.

Στον Gross αρέσουν οι δημόσιες εμφανίσεις, αντίθετα με τους άλλους εκπροσώπους της Wall Street, αφού όπως υποστηρίζει τον χαλαρώνουν.

Μία από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι η yoga, με την οποία είναι μανιακός. Σύμφωνα με αυτούς που τον ξέρουν, η λατρεία του για την yoga, οφείλεται στο ότι έζησε μεγάλο χρονικό διάστημα στο Beverly Hills, όπου εργάζονταν για την PIMCO.

Πάντως δεν είναι ο μόνος εκπρόσωπος του οικονομικού κόσμου που ασκείται στην yoga, αφού τόσο ο Dan Loeb της Third Point όσο και η πρώην εκτελεστική διευθύντρια της BofA, Sallie επίσης είναι παθιασμένοι με την yoga.

Σύμφωνα με την New York Times, ο Gross λέει ότι συνήθως κατά τι διάρκεια της yoga "κατεβάζει" επενδυτικές ιδέες.

Ο Gross είναι συλλέκτης γραμματοσήμων, χόμπι την οποία ξεκίνησε εξαιτίας της μητέρας του, η οποία κράτησε ένα παλιό γραμματόσημο για να το πουλήσει, ώστε να πληρώσει τις σπουδές του στο κολέγιο.

Ο πρώην επικεφαλής της PIMCO συνέχισε να συλλέγει γραμματόσημα, ακόμα και αν, όπως λέει, ήξερε ότι δεν ήταν καθόλου καλή επένδυση. Έχει ξοδέψει ήδη 3 εκατ. δολάρια για να αγοράσει γραμματόσημα, ενώ έχει στην κατοχή του ότι γραμματόσημο έχει τυπωθεί στις ΗΠΑ, από το 1847 έως το 1869.

Αυτό που πολύς κόσμος δεν ξέρει είναι πως ο Gross υπήρξε επαγγελματίας παίκτης blackjack.

Μετά το κολέγιο, πήγε στο Λας Βέγκας με μόλις 200 δολάρια στην τσέπη και παίζοντας για 16ώρες της ημέρα χαρτιά, κατάφερε να τα κάνει 100.000.

Σύμφωνα με τον Gross, η εμπειρία του από τον τζόγο τον έκανε να μπορεί να αναλύσει καλύτερα τα περιθώρια ρίσκου των επενδύσεών του.

Το 2011, αγόρασε το σπίτι της Jennifer Aniston στο Beverly Hills για περίπου 37 εκατ. δολάρια.

Του αρέσουν οι γραβάτες Hermès, αλλά προτιμά να μην τις φορά και να τις έχει ριγμένες στο λαιμό του, αφού θέλει να εργάζεται με το κολάρο του πουκαμίσου του ανοιχτό.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.