Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Τα χιόνια έρχονται.Ο κόσμος ξέρει;

Λοιπόν σας παρακαλώ πολύ δείξτε ιδιαίτερη προσοχή διότι απο σήμερα θα έχουμε ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Θα έρθουμε όλοι αντιμέτωποι με...


 τη δύναμη της φύσης και γι'αυτό σας θέλω απολύτως προετοιμασμένους. Ενημερώστε όλες τις αρμόδιες αρχές ώστε να κρατηθεί σε επαγρύπνηση ο κρατικός μηχανισμός και έτσι να μην δημιουργηθεί χαοτική κατάσταση στην χώρα. Προσοχή σε όλες τις ευπαθείς ομάδες αλλά και στα παιδιά ώστε να αποφύγουν κάθε είδους μετακίνηση. Δεν υπάρχει λόγος να βρεθούνε εκτεθειμένοι μέσα στο έλεος της κακοκαιρίας. Μπορείτε και μέσα απο τα σπίτια σας να απολαύσετε τα χιόνια και να παρακολουθήσετε τα παιχνίδια της φύσης ακόμα και σε περιοχές που σπανίως λαμβάνει χώρα μια κακοκαιρία αυτού του είδους.


Γιατί όμως εφιστώ την προσοχή σας ;;;

- Η θερμοκρασία μέσα σε μια ημέρα θα πέσει κατά 12-14 °C ή ακόμα και 15 °C σε τοπικό επίπεδο (κυρίως στα ηπειρωτικά)

- Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους βοριάδες 8-9 bf θα κάνουν την αίσθηση του ψύχους επικίνδυνη. Για παράδειγμα με 0 °C και με 8-9 bf βοριά η αίσθηση του κρύου φτάνει τους -10 με -11 °C. Φανταστείτε λοιπόν εκεί που θα σημειώνονται αρνητικές θερμοκρασίες τι πρόκειται να συμβεί.

- Ο παγετός θα είναι κάτι παραπάνω απο ισχυρός. Για παράδειγμα στις ορεινές περιοχές κυρίως της βόρειο-δυτικής χώρας που θα ξαστερώσει θα σημειωθούν θερμοκρασίες ακόμα και κάτω απο τους -15 °C.

- Τα χιόνια θα είναι κατα τόπους πολύ πυκνά και θα δημιουργήσουν προβλήματα ιδιαιτέρως σε περιοχές της ανατολικής Θράκης, της ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς αλλά και της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου.

- Άν εξαιρέσουμε τις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου (σε οτι αφορά στα ηπειρωτικά), στην υπόλοιπη Ελλάδα θα χιονίσει! Απο την Αττικο-Βοιωτία και βορειότερα στα πεδινά και απο εκεί και νοτιότερα μέχρι την Πελοπόννησο πάνω απο τα 200 μέτρα (κατα τόπους και εκεί στα πεδινά)

- Εάν επιθυμείτε να μετακινηθείτε με το αυτοκίνητό σας να έχετε οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες και πόσο μάλλον εαν επιχειρήσετε να επισκεφτείτε ημιορεινά και ορεινά χωριά.

- Θα χιονίζει κατα περιόδους στην Αθήνα πάνω απο τα 200 μέτρα με πιθανότητα εξάρσεων ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενω δε στα δυτικά, βόρεια και βόρειο-δυτικά τμήματα του νομού θα χιονίσει και στα πεδινά.

- Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις οι οποίες όμως κατα βάση δεν θα είναι ισχυρές.

- Απο την Τρίτη το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ενισχυθούν απότομα οι βοριάδες στα πελάγη και ειδικά στο Αιγαίο εως και την Πέμπτη θα φτάνουν ακόμη και τα 9-10 bf. Μιλάμε λοιπόν για σίγουρα απαγορευτικά στα δρομολόγια των πλοίων στο μεγαλύτερο κομμάτι του Αιγαίου.

- Θα υπάρχουν περιπτώσεις οπου λόγω της έντασης των ανέμων αλλά και των χιονοπτώσεων δεν θα βλέπετε να οδηγήσετε. Σε πολλές απο αυτές τις περιοχές θα συναντάτε το σπάνιο φαινόμενο να το στρώνει πρώτα στους τοίχους (!!) των σπιτιών και εν συνεχεία στους δρόμους.

- Οι νυφάδες θα "χοροπηδούν" σαν τρελές όταν θα έρχονται σε επαφή με τον άνεμο της τάξεως των 8-9 bf με αποτέλεσμα και η ορατότητα να περιορίζεται αλλά και οι δρόμοι-επιφάνειες να γλιστράνε επικίνδυνα.

- Στην Κρήτη προβλέπονται χιονοπτώσεις πάνω απο το υψόμετρο των 1000 μέτρων

Παρακαλώ πρώτα κοινοποιήστε το παραπάνω κείμενο, στη συνέχεια λάβετε σοβαρά υπόψιν σας όλες αυτές τις πληροφορίες, ειδοποιήστε-βοηθήστε ώστε να μην υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους και στο τέλος πανηγυρίστε για την έλευση αυτού του χιονιά.

Εγώ απο τη μεριά μου κάνω οτι μπορώ απο το πρωί και ενημερώνω με δική μου πρωτοβουλία δημάρχους και τοπικούς άρχοντες ώστε να γνωρίζουν και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Με εκτίμηση και πάντα δίπλα σας,
Καλλιάνος Ιωάννης
Μαθηματικός Msc - Μετεωρολόγος NERIT SA

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.