Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Ντάισελμπλουμ: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων


Λύσαμε τα ζητήματα τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά...


 την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών, «είναι σε ευθυγράμμιση με την απόφαση της Συνόδου της 12ης Ιουλίου».
Ο κ. Ντάισελμπλούμ,είπε, επίσης, πως οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες, ενώ το ύψος του προγράμματος θα φτάσει συνολικά τα 86 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, τόνισε ότι μπορεί να καταστεί βιώσιμο με μέτρα που θα ληφθούν μετά την πρώτη αξιολόγηση.
Σε πολιτικό επίπεδο είχαμε θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, υπήρχαν διαφορές, αλλά λύσαμε τα ζητήματα, είπε, επίσης.
Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν καταδείξει προσήλωση τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε πολύ σημαντικά νομοθετικά βήματα ακόμα και τις τελευταίες ημέρες και έχουν βοηθήσει στην επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης.
Επεσήμανε δε ότι ενημέρωσε πως το Eurogroup υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στο πλαίσιο του προγράμματος να υπάρχει ένας ισχυρός οργανισμός ιδιωτικοποιήσεων, ο οποίος θα είναι υπό την εποπτεία των θεσμών, και τα 25 δισ. ευρώ που θα προκύψουν από αυτόν θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ άλλα 25 δισ. για επενδύσεις.
Όσον αφορά τα προαπαιτούμενα που έχουν ήδη ψηφιστεί, είπε ότι αξιολογήθηκαν θετικά από τους θεσμούς και αυτό καταδεικνύει ότι έχει αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.