Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Κέρκυρα: Το πρωτοπαλίκαρο Τσιγγάνος, μαζί με τους Αλβανούς που σχεδίαζαν την μεγάλη απόδραση


Ελληνικό Prison Break: Κρατούμενοι έσκαψαν τούνελ 30 μέτρων στις φυλακές της Κέρκυρας και παρολίγο να αποδράσουν...




Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα Κερκύρης πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από την εξωτερική φρουρά των φυλακών Κερκύρας, ενώ φέρεται ότι έσκαψαν πολλά μέτρα βάθος προκειμένου να διαφύγουν από τη φυλακή.

Η τρύπα -σύμφωνα με τις πληροφορίες του Corfupress.gr- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.

Οι φρουροί ανακάλυψαν και την τρύπα και το σχέδιο και απέτρεψαν την εξέλιξή του. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν εντοπίστηκε η τρύπα, οι κρατούμενοι ήταν ήδη μέσα και έσκαβαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από την ακτίνα του κελιού που είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση, ενώ είχαν ήδη μεταφερθεί στη στοά προσωπικά τους αντικείμενα με στόχο την άμεση διαφυγή από τις φυλακές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχέδιο συμμετείχαν περισσότεροι από 15 κρατούμενοι. Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης του Planet-Greece ως αρχηγός της επιχείρησης απόδρασης φέρεται ένας διάσημος τσιγγάνος κακοποιός ενώ όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι είναι Αλβανοί, ωστόσο μέχρι στιγμής, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Η μεγάλη απόδραση

Να θυμίσουμε πως 19 χρόνια πριν, στην Κέρκυρα είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη απόδραση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας, όταν πάνω από 120 κρατούμενοι το είχαν σκάσει μετά από κατάληψη των φυλακών που διήρκησε δύο εβδομάδες (!) όπου, στο διάστημα αυτό, είχαν καταφέρει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί λόγω της αναταραχής, σκάβοντας από το χώρο εντός του σωφρονιστικού καταστήματος να βρουν τις παλαιές μίνες και, περνώντας κάτω από το παρακείμενο σχολείο (3 και 4ο Γυμνάσιο) και με εκατοντάδες αστυνομικούς να φυλάνε το χώρο, να βρουν έξοδο διαφυγής σχεδόν σε ζωντανή μετάδοση!
Τότε, είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό με αποτέλεσμα τη σύλληψη σχεδόν όλων των κρατουμένων τα επόμενα 24ωρα της απόδρασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.