Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ανθρωπιστική βοήθεια στη «μαρτυρική» Μαντάγια της Συρίας


Αναχωρεί σήμερα για την μαρτυρική πόλη Μαντάγια της Συρίας που βρίσκεται υπό κυβερνητική πολιορκία ανθρωπιστικό κομβόι με βοήθεια για ανθρώπους που φέρονται να έχουν πεινάσει τόσο πολύ που κοιτούν τον θάνατο κατάματα...




Κανονικά η βοήθεια στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες θα έπρεπε να έχει καταφθάσει από χθες, ωστόσο η επιχείρηση καθυστέρησε.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, στην Μαντάγια αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 40.000 άνθρωποι με ανθρώπους να αναγκάζονται να τρώνε κατοικίδια και γρασίδι για να επιβιώσουν.

Παρόμοια επιχείρηση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθεια είναι προγραμματισμένη και για δυο άλλες πόλεις στον βορρά που πολιορκούνται από τους αντάρτες.

Η κατάσταση στη Μαντάγια περιγράφεται από εκπροσώπους ιατρικών ανθρωπιστικών οργανώσεων ως "ιδιαιτέρως τρομακτική" με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC να κάνουν λόγο για 250 ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση πολύ έντονου υποσιτισμού.
Αναφορικά με την καθυστέρηση στην έλευση της βοήθειας, ο ανταποκριτής του BBC στη Βηρυτό ανέφερε ότι η πρόσβαση σε πεδία μάχης όταν η πολιορκία συνεχίζεται ήταν πάντα μια πολύ δύσκολη δουλειά καθώς απαιτεί συμφωνία σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και από τις δυο πλευρές της σύγκρουσης.

Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.