Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη πορεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Με κεντρικά συνθήματα "ανυπακοή" και "πόλεμο στους εργοδότες" εκατοντάδες εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, δίνοντας μια πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν...



Πάνω από 800 άτομα (μερικοί ισχυρίζονται 1.000) συγκεντρώθηκαν στις 11 στο πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία, μέσω της οδού Πανεπιστημίου, προς την οδό Σταδίου, στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας. Αφού επιδόθηκε ψήφισμα από το διακλαδικό Σωματείο, η πορεία συνέχισε προς το υπουργείο Οικονομικών κι από εκεί πάλι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου πραγματοποιήθηκε ανοικτή γενική συνέλευση όλων των Σωματείων.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν σε ακραίες μορφές αγώνων για να προασπίσουν το δικαίωμά τους να γράφουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα ρεπορτάζ τους, να σταματήσουν οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων, να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες πολλών εκδοτών και καναλαρχών που επιβάλλουν στους εργαζόμενους να υπογράψουν χαρτί μείωσης των μηνιαίων τους αποδοχών - υπό τον πέλεκι της απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.