Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Μαθητές δημοτικού κατασκευάζουν ρομπότ

Μαθητές μετατρέπονται σε... εφευρέτες. Κατασκευάζουν και προγραμματίζουν δικά τους ρομπότ που εκτελούν συγκεκριμένες αποστολές και «κυκλοφορούν» στις αίθουσες και τους διαδρόμους των σχολείων τους...


προκαλώντας γενικό ενθουσιασμό. Οι μικροί μαθητές ιδιωτικών δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο εργαστήρι βιωματικής μάθησης και καλούνται - μέσω της ρομποτικής - να ολοκληρώσουν ορισμένα σενάρια, για παράδειγμα ρομπότ που πρέπει να φέρουν σε πέρας κάποια επικίνδυνη αποστολή στις πυραμίδες του φαραώ, που κάνουν ανακύκλωση σκουπιδιών, καθώς και άλλα που χορεύουν, τρέχουν σε ράλι, ζωγραφίζουν ή απλώς αναζητούν την έξοδο ενός λαβύρινθου.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα, που υλοποιεί η Robotixlab, μία νέα επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης της ρομποτικής, με εφαρμογές σε διάφορους τομείς. Η εκπαιδευτική ρομποτική και το εργαστήριο είναι σχεδιασμένα για ηλικίες από 10 ετών και πάνω, απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών, πληροφορικής κ.ά., καθώς μπορεί να προσαρμόσει το εκπαιδευτικό υλικό στις ανάγκες των αντίστοιχων επιπέδων.(zougla)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.