Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο "πατέρας" του Ε.Λ.Α. στην πορεία των Αναρχικών το απόγευμα

Ο Χρήστος Τσιγαρίδας, το παλαιότερο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΛΑ (Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας), έδωσε το απόγευμα το "παρόν" στην απογευματινή πορεία των Αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας. Κατέβηκε από την οδό...

ΜΟΝΟ ΣΤΟ Planet-Greece



Κοραή στις 19.48, συνοδευόμενος από μία νεαρή κοπέλα, τη στιγμή που η κεφαλή της πορείας έφθανε στην Σταδίου, στο ύψος της Κλαυθμώνος. Μπήκε μες στην πορεία και πορεύτηκε με τους υπόλοιπους.

Το Planet-Greece ήταν το ΜΟΝΟ μέσο ενημέρωσης που στις 19.57 σε "απευθείας σύνδεση" με την πορεία των αντιεξουσιαστών, σας ενημέρωσε για το γεγονός. Δείτε το ΕΔΩ

Ο Χρήστος Τσιγαρίδας ( ο Άντριου" της οργάνωσης) είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τον ΕΛΑ αλλά αθωώθηκε στο δικαστήριο τελεσίδικα για τις τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης.
«Σε ό,τι με αφορά υπερασπίστηκα την επαναστατική τιμή της οργάνωσής μου, του ΕΛΑ, και την προσωπική μου πολιτική διαδρομή στο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα. Υπερασπίστηκα επίσης την αθωότητα των συγκατηγορουμένων μου και αγωνίστηκα ενάντια στην εφαρμογή της ναζιστικής αρχής της συλλογικής ευθύνης», είχε υποστηρίξει, στις 3 Δεκ. 2009, μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε: 
* Για τον Χρ. Τσιγαρίδα, ομόφωνα ότι συμμετείχε στον ΕΛΑ μέχρι το 1989 κηρύσσοντάς τον αθώο για όλες τις πράξεις από 1990-1995. Για το μετέπειτα διάστημα τον κήρυξε αθώο, κατά πλειοψηφία,από απλή συνέργεια σε εκρήξεις. Ομόφωνα επίσης αθωώθηκε για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών στην Τερψιθέα (1989). Ως προς το σκεπτικό τρία μέλη είχαν την άποψη ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του και δύο μέλη ότι δεν υπήρχε δόλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.