Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Η Βολιβία μειώνει τα όρια συνταξιοδότησης

Ναι, διαβάσατε πολύ καλά στον τίτλο. Αυτό ακριβώς που γράφουμε είναι. Κόντρα στην παγκόσμια τάση, την ώρα που οι περισσότερες χώρες αυξάνουν τα χρόνια συνταξιοδότησης, μια μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής ανθίσταται σθεναρά και βάζει τα δικά της… 



όρια! Πλέον, οι εργαζόμενοι θα βγαίνουν από τα 58 στη σύνταξη, από τα 65 που ίσχυε έως σήμερα!Η κυβέρνηση της Βολιβίας συμφώνησε την Πέμπτη στις διατάξεις νομοσχεδίου για την εθνικοποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος και τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58 έτη, έπειτα από διαπραγματεύσεις τεσσάρων ετών με τους συνδικαλιστές. Το σχέδιο συνεπάγεται τη διάλυση των δύο ταμείων, που μέχρι τώρα χορηγούσαν τις συντάξεις και τη δημιουργία ενός νέου εννιαίου ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.