Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Bάσεις στην Κύπρο χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ για τις απαγωγές της CIA και κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.

Παρά τις έντονες επιφυλάξεις της Βρετανίας οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν τις στρατιωτικές βάσεις στο Ακρωτήρι της Κύπρου...


για τις απαγωγές και μεταφορές αιχμαλώτων που βασανίζονταν από τη CIA αλλά και για κατασκοπευτικές επιχειρήσεις σε αρκετές περιοχές της Μεσογείου. Συγκεκριμένα αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη U2 συνέλεγαν πληροφορίες από την Τουρκία και το Ιράκ ενώ επιθεωρούσαν και θέσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο.
Το σχετικό τηλεγράφημα επιβεβαιώνει την ύπαρξη των ελάχιστα γνωστών συμφωνιών που είχε συνάψει πριν από δεκαετίες η Μεγάλη Βρετανία με τις ΗΠΑ για την από κοινού χρήση των στρατιωτικών βάσεων στην Κύπρο. Στο ίδιο τηλεγράφημα επισημαίνεται ότι οι σχετικές επιχειρήσεις θα έπρεπε να μην γίνουν γνωστές στην Κυπριακή κυβέρνηση η οποία ενδέχεται να εξέφραζε επιφυλάξεις. (pressproject)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.