ΟΡΙΣΤΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Γιατί θα πρέπει ντε και καλά να προσπαθήσουμε να φέρουμε το Γερμανικό ή το Αμερικανικό μοντέλο οικονομικής διαχείρισης στη χώρα μας, τη στιγμή που...
Κατώτερη σύνταξη 3.000 ευρώ το μήνα (δεν είναι αστείο)
αποδεδειγμένα έχουν και τα δύο αποτύχει; Γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Νορβηγίας; Διαβάσαμε στην εφημερίδα "VETO" μία συνέντευξη Έλληνα γλύπτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή λαμβάνει από το Νορβηγικό κράτος σύνταξη 7.000 ευρώ μηνιαίως!
«Στην Ελλάδα, αυτά που βλέπεις σε φθείρουν σαν άνθρωπο. Έκλεβαν από παντού. Από τα μάρμαρα, από τον γύψο, από τα φύλλα χρυσού, από τις μπογιές. Όλα τα πανάκριβα αυτά υλικά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης για τη δουλειά του έφταναν σε εμάς λειψά...».
Έτσι, δεν δίστασε το 1993 να δεχθεί την πρόταση της νορβηγικής κυβέρνησης να εργαστεί για το νορβηγικό ΥΠΕΧΩΔΕ ως αναπαλαιωτής διατηρητέων κτηρίων.
«Από την αρχή, ο μισθός ήταν με ελληνική αντιστοιχία 3 εκατ. δραχμές τον μήνα, για οκτάωρη πενθήμερη εργασία. Σας εντυπωσιάζει βέβαια, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ο Νορβηγός οδοκαθαριστής αμειβόταν με ενάμισι εκατομμύριο δραχμές μηνιαίως. Οι συνθήκες εργασίας ήταν εξαιρετικές, όπως και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όσο για τη σύνταξη, ήταν μέρος του συμβολαίου μου. Εγώ άφησα πίσω μου μια ολόκληρη ζωή, μία μόνιμη θέση στο Δημόσιο, έτσι το νορβηγικό κράτος θα με αντάμειβε, δίνοντάς μου σύνταξη αμέσως μόλις τελείωνε η σύμβασή μου».
Η καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, βέβαια, πληρώνεται ακριβά από τους εργαζομένους της χώρας, στους οποίους γίνονται κρατήσεις της τάξεως του 28%. Εκεί δεν υπάρχουν επιδόματα και δώρα, δεν χρειάζονται άλλωστε, καθώς οι αμοιβές είναι παραπάνω από ικανοποιητικές. Όμως, το κράτος έχει προβλέψει τις ανάγκες του εργαζομένου για διακοπές.
Έτσι, για όσους έχουν συμπληρώσει 13 μήνες εργασίας προβλέπεται η επιστροφή του 10% των κρατήσεων που τους έχουν γίνει, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα αυτά για ένα ταξίδι σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Επίσης, απαγορεύεται η παρακράτηση του μισθού ή μέρους του για χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο!».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.
Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.
Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.