Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Γιατροί και δικηγόροι πλήρωσαν τα λιγότερα!

Τη στιγμή που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αγκωμαχούν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, μετά τις... ληστρικές επιδρομές του ΔΝΤ στα εισοδήματά τους, κάποιοι άλλοι...

ΝΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ




ζουν πλουσιοπάροχα και δηλώνουν στην εφορία... φτωχοί. "Πρωταθλητές" της φοροδιαφυγής αναδεικνύονται οι γιατροί κι οι δικηγόροι.

Αναλυτικά, από τα 8.342.160 που κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις, τα 5.348.005 άτομα εμφάνισαν εισόδημα, στο οποίο δεν αναλογεί φόρος ούτε... μισό ευρώ!

Από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους δήλωσε εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ μόλις το 50%, ενώ από υπόλοιπους φορολογούμενους (κυρίως γιατρούς και δικηγόρους) το 80% δήλωσε κάτω από 10.000 ετήσιο εισόδημα για το 2009!!!

Η συμμετοχή των μισθωτών στην είπραξη των φορο-εσόδων αυξήθηκε κατά 47,9% και των συνταξιούχων κατά 52,6%. Αντίθετα, επιχειρήσεις και λοιπά νομικά πρόσωπα κατέβαλλαν φόρους 4,05 δις ευρώ έναντι 4,71 δις ευρώ που κατέβαλλαν το 2008.
Αποτέλεσμα... οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωσαν συνολικούς φόρους εισοδήματος 6,93 δις ευρώ και οι υπόλοιπες κατηγορίες μόλις 2,19 δις ευρώ. Δηλαδή λιγότερα από τα μισά…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.