Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Οι κορυφαίες γυναίκες της χρονιάς

Είναι οι γυναίκες που ξεχώρισαν το 2010 για το έργο, τη δράση, την επιρροή ή απλά την αίσθηση που... 


δημιούργησαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Από την Michelle Obama, έως και τη Lady Gaga και την Aung San Suu Kyi, είναι όλες άξιες διάκρισης και αναφοράς, σύμφωνα με την ανασκόπηση του ιταλικού περιοδικού Panorama.

Michelle Obama

Η σύζυγος του Αμερικανού πρωθυπουργού, η MichelleObama είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για το 2010 σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

Jóhanna Sigurðardóttir

Είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ισλανδίας, η οποία στις 27 Ιουνίου 2010, με την εφαρμογή του νόμου που καθιστά νόμιμο το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, η ίδια παντρεύτηκε επίσημα με την σύντροφό της, Γιονίνα Λεοσντότιρ.

Samantha Cameron

Είναι η νεότερη Πρώτη Κυρία που πέρασε ποτέ το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ. Η 39χρονη σύζυγος του Συντηρητικού πρωθυπουργού  Ντέιβιντ Κάμερον, που εξελέγη στις 11 Μαΐου 2010, έγινε μητέρα για Τρίτη φορά τον Αύγουστο.

Sara Carbonero

Η αθλητικογράφος SaraCarbonero έγινε γνωστή παγκοσμίως στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική χάρη ενός φιλιού που μεταδόθηκε live. Η καλλονή, που είναι σύντροφος του τερματοφύλακα της Εθνικής Ισπανίας, δέχθηκε το παθιασμένο φιλί  του IkerCasillas αφότου η Ισπανία ανακηρύχτηκε νικήτρια του Μουντιάλ.

Liu Xia

Η LiuXia κέντρισε τα φώτα της δημοσιότητας όταν ανακοινώθηκε ότι ο σύζυγός της, ο Κινέζος αντιφρονών LiuXiaobo, που κρατείται, κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του. Από εκείνη την ημέρα η ίδια έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Dilma Rousseff

Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της Βραζιλίας. Εκλέχθηκε στις 31 Οκτωβρίου και ήταν η εκλεκτή του απερχόμενου Λούλα Ντα Σίλβα..

Aung San Suu Kyi

Η πολιτικός  και Νομπελίστρια AungSanSuuKyi από την Μιανμάρ αφέθηκε ελεύθερη τον Νοέμβριο του 2010, μετά από 15 τουλάχιστον χρόνια κράτησής της σε κατ΄ οίκον περιορισμό από το στρατιωτικό καθεστώς.

Sandra Bullock

Μετά από χρόνια καριέρας στο Χόλυγουντ, η SandraBullock κέρδισε το πολυπόθητο αγαλματίδιο του θείου Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία TheBlindSide. Για το ίδιο έργο βραβεύθηκε και με Χρυσή Σφαίρα. Μία βραδιά πριν πήρε και το Χρυσό Βατόμουρο για την ταινία «TheProposal».

Julia Gillard

Από τις 24 Ιουνίου είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Sakineh Mohammadi Ashtiani

Είναι η Ιρανή που καταδικάσθηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού με την κατηγορία της μοιχείας και της συνέργιας στη δολοφονία του συζύγου της. Ωστόσο, λόγω διεθνών αντιδράσεων, η ποινή της δεν έχει ακόμα εκτελεσθεί.

Oprah Winfrey

Η βασίλισσα της αμερικανικής τηλεόρασης είναι σύμφωνα με το Forbes η πιο πλούσια γυναίκα της σόουμπιζ για το 2010, με περιουσία 324 εκατομμυρίων δολαρίων.

Lady Gaga

Είναι το φαίνομενο της χρονιάς που με το στυλ και τη μουσική της έχει κερδίσει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Σύμφωνα δε με το περιοδικό TIME είναι η πρώτη σε σύνολο 100 καλλιτεχνών με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.