Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ: Διαπραγματεύσεις για φίμωση του Αλ Τζαζίρα!

Το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό κανάλι Al Jazeera σύμφωνα με τα Αμερικανικά τηλεγραφήματα δεν είναι ουσιαστικά ανεξάρτητο αλλά χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί...



εξωτερικής πολιτικής. Οι αμερικανοί διπλωμάτες στα έγγραφα που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα ο Βρετανικός Guardian φαίνεται να αντικρούουν τους ισχυρισμούς του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου που επιμένει ότι παρά τις χρηματοδοτήσεις από το κράτος του Περσικού Κόλπου παραμένει συντακτικά ανεξάρτητο.

Τα τηλεγραφήματα ισχυρίζονται ότι το Κατάρ έχει ζητήσει στο παρελθόν σημαντικές παραχωρήσεις και ανταλλάγματα προκειμένου να μετριαστεί η κριτική σε ορισμένα θέματα, την ίδια ώρα που δημόσια ο Εμίρης του Κατάρ έχει αρνηθεί να ασκήσει την επιρροή του προκειμένου να μετριάσει την επιθετικότητα του Al Jazeera.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχετικά τηλεγραφήματα αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Hamad bi Jassim al Thani είπε στον Αμερικάνο Κυβερνήτη John Kerry ότι είχε προτείνει συμφωνία στον Αιγύπτιο πρόεδρο, Hosni Mubarak, που περιλάμβανε την διακοπή της μετάδοσης του τηλεοπτικού δικτύου στην Αίγυπτο σε αντάλλαγμα την αλλαγή της θέσης του Καΐρου κατά τις Ισραηλινο-Παλαιστινιακές διαπραγματεύσεις.

Φαίνεται ότι η τηλεοπτική εικόνα παραμένει μια ισχυρή εξουσία και στην ανατολική πλευρά του πλανήτη μας.(press project - guardian - wikileaks)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.