Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο "ζωγράφος" από την Πάτρα, "κλειδί" του μυστηρίου

Σε όλες τις τελευταίες τρομοκρατικές διεργασίες, όπως υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ρόλο «μεσάζοντα» ανάμεσα σε Επαναστατικό Αγώνα και Συνομωσία, είχε ο...


Χρήστος Τσάκαλος, αδερφός του Γεράσιμου που συνελήφθη για τα εκρηκτικά πακέτα.
Ο αναζητούμενος αδερφός, παρουσιάζεται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, δυναμικό στέλεχος των «πυρήνων» και στρατολογητής νέων προσώπων από τη «μεγάλη δεξαμενή» που δημιουργήθηκε μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008.
Σε αυτόν, οι ίδιοι αξιωματικοί, αποδίδουν τον ρόλο του επιχειρησιακού αρχηγού της Συνομωσίας και κυρίως του «ιδρυτή και αρχηγού» της Σέχτας Επαναστατών. Ο 30χρονος μαζί με δύο από τους αρχικούς συλληφθέντες για συμμετοχή στη Συνομωσία, και δύο ακόμη άτομα που δεν είναι ανάμεσα στους καταζητούμενους «πυρήνες», απαρτίζουν τη Σέχτα Επαναστατών.
Αστυνομικοί κύκλοι σημειώνουν πως από την γιάφκα της Συνομωσίας στο Χαλάνδρι υπήρχαν 1.200 πειστήρια τα οποία θα οδηγούσαν με μεγάλη βεβαιότητα και σε άλλες τρομοκρατικές ονομασίες όπως της Σέχτας και της «6η Δεκέμβρη», ωστόσο φαίνεται να υποτιμήθηκαν ή τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε.
Αυτή η «δολοφονική» καθυστέρηση στους αστυνομικούς χειρισμούς τώρα πλέον φαίνεται καθαρά πως προκάλεσε στρατολόγηση και άλλων ατόμων καθιστώντας ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο της κατάστασης.
Πριν από μικρό χρονικό διάστημα ο Χρήστος Τσάκαλος προστέθηκε επίσημα στον κατάλογο των καταζητούμενων για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του. Φθάσαμε το περασμένο Σάββατο σε 6 συλλήψεις, με δύο από αυτούς να είναι γνωστοί με το ονοματεπώνυμο τους, καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη Συνωμοσία και φωτογραφίες τους έχουν δοθεί κατ' επανάληψη στη δημοσιότητα.
Ο τρίτος ήταν επίσης γνωστός καθώς είχε συλληφθεί παλιότερα για εμπρηστικό σαμποτάζ τον καιρό της επέκτασης του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως και ο τέταρτος, καθώς λένε, είχε «συλληφθεί» σε κάμερα πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου του 2009, όταν η Συνωμοσία μιμούμενη τον Αγώνα, ισοπέδωσε το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λεωφόρο Συγγρού. Οι άλλοι δύο ήταν άγνωστοι. Η γιάφκα της Καισαρείας στη Ν. Σμύρνη ήταν γνωστή από τον Μάρτιο του 2009.
Το προηγούμενο «καθεστώς» της Αντιτρομοκρατικής που είχε φθάσει στη γιάφκα της Συνομωσίας στο Χαλάνδρι ισχυριζόταν ότι είχε στοιχεία για τη Σέχτα Επαναστατών και τη Συνομωσία, και το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη θα προέβαινε σε συλλήψεις, ωστόσο μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές, το «ξήλωμά» τους και μετά η αστυνομική καθυστέρη και οι θανατηφόρες συνέπειές της.

Είχαν βρει σπίτι στου Γκύζη
 
Ψάχνοντας στου Γκύζη όπως λένε αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έφτασαν στην οδό Κουμανούδη. Εκεί διαπίστωσαν ότι η κοπέλα που είχε νοικιάσει το σε μια νύχτα εγκαταλειμμένο σπίτι στα Εξάρχεια, είχε πιάσει ένα σε αυτή την οδό κι έστησαν παρατηρητήριο. Εκεί λοιπόν έβλεπαν να μπαινοβγαίνουν νεαρής ηλικίας άτομα τα οποία τα έβλεπαν να επισκέπτονται ένα ακόμη σπίτι στο Χαλάνδρι κι άλλα δύο σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας.
Είχαν πια αναγγελθεί οι πρόωρες εκλογές και η Συνωμοσία επιδόθηκε σε μπαράζ βομβιστικών ενεργειών με χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Αγώνας δεν παρέμενε άπρακτος, καθώς ανατίναξε με σούπερ βόμβα το Χρηματιστήριο στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009.
Στις 23 Σεπτεμβρίου που η Συνωμοσία το μεσημέρι βάζει βόμβα στο σπίτι της Κατσέλη στο Κολωνάκι, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έφοδο στη διπλοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι. Αυτήν που παρακολουθούσαν μ' εκείνη της Κουμανούδη στου Γκύζη. Η έφοδος αποφασίστηκε επειδή ήξεραν ότι υπήρχε μέσα και δεύτερη βόμβα και την έκαναν για ν' αποτρέψουν νέο χτύπημα. Ανέστειλαν την έφοδο στην Κουμανούδη, στην οποία όπως μετά βεβαιότητας έλεγαν, συχνάζουν οι φονιάδες της Σέχτας και υπάρχει οπλισμός της. Ακολουθεί κυριακάτικο δημοσίευμα για την γιάφκα της Κουμανούδη. Το «πουλάκι» είχε πετάξει.
Σε άλλη και σε κάθε περίπτωση που οι τότε θαμώνες εκείνου του σπιτιού ήταν οι αδίστακτοι τρομοκράτες που έλεγαν, υπάρχουν μεγάλες ηθικές ευθύνες από αστυνομικής πλευράς.

Ο «καθαριστής-ζωγράφος» της Πάτρας
 
Ο «καθαριστής παλιών μονοπατιών» ή «ζωγράφος» για άλλους, ο ανεπιβεβαίωτος «γιος» αστυνομικού, ο ενοικιαστής του διαμερίσματος στη Χαλανδρίτσα Πατρών συγκεντρώνει μεγάλο αστυνομικό ενδιαφέρον, μαζί με ένα ακόμη άτομο από την Πάτρα, και γίνεται «αγώνας δρόμου» για τον εντοπισμό τους. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα την έρευνα πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών λόγω λειψανδρίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το κρίσιμο χρονικό διάστημα.
Από τα ευρήματα στο εσωτερικό του, εντύπωση έχουν προκαλέσει μια ευχετήρια κάρτα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, μια ειδοποίηση πληρωμής του Δήμου Αθηναίων με ημερομηνία 22/6/2009, ένα ιδιόχειρο σημείωμα με ονόματα σε μορφή πυραμίδας και ένας χάρτης της Αγ. Παρασκευής με κόκκινο σημάδι στη συμβολή των οδών Μεταξά και Σίφνου.
Το συγκεκριμένο διαμέρισμα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το είχε νοικιάσει στον νεαρό άνδρα, τον Νοέμβριο του 2008 προς 330 ευρώ το μήνα, κατά καιρούς φιλοξενούσε μία μελαχρινή κοπέλα, του είχε πει ότι καθαρίζει παλιά μονοπάτια και χρηματοδοτείται από προγράμματα της ΕΟΚ, ενώ στους γείτονες είχε δηλώσει ότι είναι ζωγράφος, έχει άλλο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι και κατάγεται από την Καλαμάτα.(dete)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.