Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ακόμα πιο ακριβά 100άδες προϊόντα και υπηρεσίες

Θα δίνουμε έναν σκασμό λεφτά... από αυτά δεν έχουμε και θα αγοράζουμε το απόλυτο, τίποτα! Αυτή είναι η χαριστική βολή (;) στο εισόδημα των πολιτών. Αυξάνονται τα κόμιστρα των Ταξί, οι τιμές των φαρμάκων και...



εκατοντάδων άλλων υπηρεσιών και προϊόντων. Η πτώση της σημαίας αυξάνεται στο 1,19 ευρώ από 1,16 ευρώ, η χιλιομετρική αποζημίωση για τη μονή ταρίφα θα φτάσει στο 0,68 ευρώ και για τη διπλή ταρίφα στο 1,19 ευρώ, ενώ η ελάχιστη διαδρομή θα αγγίξει τα 3,16 ευρώ.

Οι χαμηλοί συντελεστές αυξάνονται από 5,5% και 11% σε 6,5% και 13% αντίστοιχα, ενώ ο υψηλός παραμένει σταθερός στο 23%. Οι μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν σε ορισμένα νησιά θα διαμορφωθούν σε 16%, 9% και 5%, από 16%, 8% και 4% αντίστοιχα.
Ο ΦΠΑ στα φάρμακα μειώνεται, από 11% που ίσχυε έως σήμερα σε 6,5% (περισσότερα, εδώ). Μειωμένος, στο 6,5%, θα είναι ο ΦΠΑ και για τις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρουν τα ξενοδοχεία θα υπάγονται στους ανάλογους συντελεστές (π.χ. εστίαση 13%, κατανάλωση αλκοολούχων ποτών 23%, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, ενοικίαση ομπρελών, διάφορες αθλητικές υπηρεσίες, κλπ. 23%). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.