Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ξεχάστε το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών

Κι όταν λέμε ξεχάστε το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών εννοούμε για όλες τις επικοινωνίες. Σταθερό, κινητό και...



ίντερνετ!

Πλέον, όλες οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιών υποχρεούνται να διατηρούν επί ένα χρόνο όλα τα δεδομένα των κλήσεων αλλά και του ίντερνετ των πελατών τους, όπως προβλέπει νοµοσχέδιο του υπουργείου ∆ικαιοσύνης µε το οποίο ενσωµατώνεται στοεθνικό µας ∆ίκαιο σχετική κοινοτική Οδηγία.

Σκοπός των κοινοτικών διατάξεων είναι η δυνατότητα διακρίβωσης ιδιαίτερα σοβαρών εγκληµάτων µε τη βοήθεια των δεδοµένων των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που κατ’ αρχήν αφορούν µόνο τα εξωτερικά χαρακτηριστικά (ηµεροµηνία, ώρα, διάρκεια, είδος επικοινωνίας) τηλεφωνικών επικοινωνιών και ηλεκτρονικού ταχυδροµείου και όχι το περιεχόµενο.

Το απόρρητο της επικοινωνίας θα αίρεται µόνο µε διάταξη του ανακριτή σε περίπτωση διερεύνησης σοβαρού εγκλήµατος. Τα δεδοµένα θα τηρούνται εντός της ελληνικής επικράτειας και θα καταστρέφονται µε αυτοµατοποιηµένο τρόπο µετά την εκπνοή του δωδεκάµηνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.