Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Η Γερμανία για την προσφυγή της Ελλάδας, για το Δίστομο

Η απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει η Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για το Δίστομο, είναι μια κίνηση με...



ισχυρό συμβολισμό, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημειώνοντας πως η γερμανική πλευρά έχει ενημερωθεί σχετικά.
«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο, να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ. Δρούτσας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη αντίδραση της Γερμανίας σε μια κρίσιμη περίοδο, ο κ. Δρούτσας είπε: «Δεν θα ήμουν αξιόπιστος εάν έλεγα ότι η γερμανική πλευρά το βλέπει με θετικό μάτι. Ενημέρωσα και εξήγησα στη γερμανική πλευρά την απόφαση της Ελλάδας. Δεν εξέφρασαν χαρά, βεβαίως, αλλά είναι κάτι ενταγμένο στο παιχνίδι σχέσεων των δύο χωρών». «Και πρόκειται για μια δικαστική διαμάχη στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο», συμπλήρωσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε πως η απόφαση του πρωθυπουργού ελήφθη ύστερα από σοβαρή μελέτη και προετοιμασία, ενώ απαντώντας στην κριτική ότι έγινε «τελευταία στιγμή», ανέφερε πως είναι λογικό μια τέτοια κίνηση να μελετάται και να αποφασίζεται λαμβάνοντας υπόψη όλες τις εξελίξεις μέχρι την τελευταία στιγμή.
«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε το αυτονόητο, να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο κ. Δρούτσας, σημειώνοντας πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε αποποιηθεί των δικαιωμάτων της, απλά -όπως είπε- «ήρθε η ώρα» και αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό αυτής της κίνησης.

(naftemporiki)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.