Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΚ: Εντόπισαν διοξίνες και σε χοιρινό κρέας, στη Γερμανία

Ποσότητες διοξίνης και σε προϊόντα χοιρινού κρέατος, πέραν των πουλερικών, ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν σήμερα οι αρχές της Γερμανίας, γεγονός που ενδέχεται να επεκτείνει το φάσμα του συναγερμού στην Ευρώπη μετά το νέο διατροφικό σκάνδαλο...



Οι αρχές της Κάτω Σαξωνίας ανακοίνωσαν συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη ότι χοιρινό κρέας από εκτροφείο εμφάνισε επίπεδα διοξίνης άνω των επιτρεπόμενων και ότι αρκετά ζώα σφαγιάστηκαν και το κρέας καταστράφηκε. Δείγματα χοιρινού κρέατος από άλλο εκτροφείο εμφάνιζαν επίπεδα της τοξικής ουσίας πολύ κοντά στο επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τις κρατιδιακές αρχές.

Οι αρχές της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν σημάνει από την 3η Ιανουαρίου συναγερμό, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ασκώντας ελέγχους και λαμβάνοντας μέτρα. Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν εξηγήσει ότι τροφή μολυσμένη με διοξίνη είχε χορηγηθεί σε πάπιες και χοιρινά, μολύνοντας αυγά και κρέας στα αγροκτήματα όπου συνέβη αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.