Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΗ: Αναζητά συνέταιρο για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκο πάρκο της Ευρώπης

Σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την εξεύρεση στρατηγικού εταίρου για την υλοποίηση έργου στο πεδίο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας...



θα προβούν στο αμέσως επόμενο διάστημα η ΔΕΗ και η 100% θυγατρική της, ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ανωτέρω έργο περιλαμβάνει:
- την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στο Νομό Κοζάνης, και, παράλληλα,
- την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Ο στρατηγικός εταίρος που θα επιλεγεί θα συμμετέχει από κοινού με τη ΔΕΗ στην εταιρεία «Ηλιακό Βέλος Ένα Α.Ε.», η οποία είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και έχει ήδη καταθέσει σχετική αίτηση στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη λήψη άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ονομαστικής ισχύος 200 MW.
Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 600 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ η παραγόμενη ενέργεια θα ανέρχεται σε 260,000 MWh ετησίως, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 300.000 τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.