Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μία πόλη υπό ομηρία….

Μόνο οργή προκαλεί πλέον η στάση μιας μικρής ομάδας από τους εργαζόμενους της πρώην ΑΔΕΙ, η οποία εξακολουθεί να κρατά κλειστό το Δημαρχείο...


παρεμποδίζοντας ακόμη και την διεξαγωγή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για εργαζόμενους, τους οποίους η προηγούμενη δημοτική αρχή ενέπαιξε με τον χειρότερο τρόπο, όταν τους διαβεβαίωνε ότι οι συμβάσεις τους έχουν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου και ουσιαστικά τους οδηγούσε στην πόρτα της εξόδου. Κι αυτό επειδή οι περισσότεροι δεν είχαν υπογράψει ούτε καν σύμβαση, ή είχαν υπογράψει μία σύμβαση ορισμένης διάρκειας κι αυτό πριν από χρόνια.

Όλους αυτούς, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να εμπαίζει η προηγούμενη δημοτική αρχή και να χρησιμοποιεί θέλοντας να κάνει το δικό της μικροπολιτικό παιχνίδι.
Άλλωστε το τεταμένο κλίμα, πυροδότησε με τις δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ο οποίος αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες του, ακόμη και κατόπιν εορτής, επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Έξω από το δημαρχείο, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλα έμοιαζαν καλά προετοιμασμένα. Συνδικαλιστές που βολεύτηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους επί δημαρχίας Γκόντα και ορισμένοι εργαζόμενοι με τις μη σύννομες συμβάσεις, είχαν απλώσει τα πανώ και είχαν κλειδώσει την πόρτα του δημαρχείου.

Υποδέχθηκαν τον κ. Γκόντα χειροκροτώντας θερμά και εκείνος, πιστεύοντας ίσως ότι ακόμη διεκδικεί ψήφους φρόντισε να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο το κλίμα. «Αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση έχει η νέα δημοτική αρχή. Επιδεικνύει πρωτοφανή ρεβανσισμό. Πρόκειται για πολιτική δίωξη. Άλλα υπόσχονταν πριν τις εκλογές και άλλα κάνει. Είμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και τα παιδιά θα δικαιωθούν, κι είμαι βέβαιος, εφόσον μείνουν ενωμένοι» ήταν η δήλωση του πρώην δημάρχου.

Αρκετή για να ρίξει λάδι στην φωτιά και να αποδείξει ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν είναι αμέτοχη των όσων συμβαίνουν.

(από epiruspost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.