Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Στο e-shopping στρέφονται οι Έλληνες

Οι Έλληνες καταναλωτές ψωνίζουν... διαδικτυακά. Το 2010 ξοδέψαμε για αγορές μέσω ίντερνετ το απίστευτο ποσό των...



1,4 δις ευρώ!

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το 37% των Ελλήνων «σερφάρει» στις ιστοσελίδες και αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που επιλέγουν το διαδίκτυο για τις αγορές τους.

Στην πρώτη θέση έρχονται οι αγορές hardware/ software και ακολουθούν τα ηλεκτρονικά είδη, οι κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, οι κρατήσεις ξενοδοχείων και η αγορά βιβλίων. Ανοδικά κινούνται και οι αγορές για είδη ένδυσης /υπόδησης, όπως και καλλυντικών. Σημειώνουμε ότι τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε συνέδριο με θέμα «το «Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Internet», τον προηγούμενο μήνα.

Ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσετε ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιείτε προπληρωμένη κάρτα. Οι περισσότερες τράπεζες διαθέτουν προπληρωμένες κάρτες που ο καταναλωτής τις «γεμίζει» με συγκεκριμένο ποσό και πραγματοποιεί την αγορά του, χωρίς να έχει το φόβο ότι θα πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης. 

Οι καταναλωτικές οργανώσεις, συμβουλεύουν τους ηλεκρονικούς πελάτες:
- Να επιλέγουν αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους. Βασικό είναι να γνωρίζουν το όνομα της εταιρείας, τη διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας.

- Οι αγορές να γίνονται μέσα από ασφαλείς ιστοσελίδες, βάσει των διεθνών ηλεκτρονικών πρωτοκόλλων και πιστοποιήσεων.

- Να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το χρόνο παράδοσης του προϊόντος και για τα έξοδα αποστολής.

- Επίσης θα πρέπει να διατηρούν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, σε περίπτωση που καθυστερήσει η παράδοση του προϊόντος ή υπάρξουν προβλήματα.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως και όταν πραγματοποιούν αγορές σε φυσικό κατάστημα σε περίπτωση δηλαδή που το προϊόν είναι ελαττωματικό ή δεν ολοκληρωθεί η παραγγελία κλπ.


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.