Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Με ελικόπτερα έψαχναν τους κακοποιούς

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καταδίωξη με πυροβολισμούς στην Αράχωβα, πού είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού της Ασφάλειας...




Στις 1.45, εποχούμενη περιπολία του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντόπισε στην περιφερειακή οδό Λιβαδειάς – Αράχωβας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας AYDI A 4, να κινείται προς Αράχωβα και το θεώρησαν ύποπτο.
Από την εξακρίβωση των στοιχείων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, προέκυψε ότι οι πινακίδες κυκλοφορίας αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα.
Οργανώθηκε άμεσα επιχείρηση αστυνομικού ελέγχου, από τα περιπολικά οχήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που ήταν ανεπτυγμένα στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι δεν σταμάτησε σε σήμα για τροχονομικό έλεγχο.
Στο 7ο χλμ του οδικού άξονα Λιβαδειάς – Αράχωβας, οι δράστες αφού ακινητοποίησαν το όχημα τους, ο συνοδηγός, στη θέα συμβατικού οχήματος του Τμήματος Ασφάλειας και από απόσταση περίπου (100) μέτρων, πυροβόλησε επανειλημμένα, με πολεμικό τυφέκιο, κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το περιπολικό, ανταπέδωσαν τα πυρά, ωστόσο από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ο οδηγός του περιπολικού στον αριστερό μηρό.
Στο σημείο της συμπλοκής περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, είκοσι τρεις (23) κάλυκες πολεμικού τυφεκίου.
Από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο την ώρα 13.30, έξω από τη Χαιρώνεια Βοιωτίας. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες αφού το εγκατέλλειψαν στο σημείο, αφαίρεσαν από την περιοχή άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη, μέχρι στιγμής, κατεύθυνση.
Ο τραυματίας αστυνομικός, διακομίσθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και εν συνεχεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ζωής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, oι καταζητούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε ληστείες τραπεζών και ΑΤΜ, ενώ οι πληροφορίες που θέλουν  το δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα πρωταγωνιστή του επεισοδίου, δεν επιβεβαιώνονται.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεότερη ενημέρωση για την καταδίωξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.