Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΚ: Ο Στρατός κάνει ασκήσεις καταστολής διαδηλωτών στις πόλεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει ότι ο στρατός κάνει ασκήσεις ετοιμότητας για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν οι στρατιώτες σε περίπτωση που κληθεί να αντιμετωπίσει...




διαδηλωτές που δημιουργούν επεισόδια παρόμοιας έκτασης με τα αντίστοιχα των Δεκεμβριανών του 2008!
Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο, ο στρατός, στα πλαίσια της άσκησης "Καλλίμαχος" προετοιμάζεται ακόμη και για ακραίες καταστάσεις με ένοπλες συγκρούσεις, σε εμπλοκή ενός σύγχρονου αντάρτικου πόλεων!

Η άσκηση διεξήχθη στο στρατόπεδο "Κορομηλά" στην Αργυρούπολη Κιλκίς, στο πλαίσιο της άσκησης "Καλλίμαχος", και προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς στο πλαίσιο της άσκησης δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού επιτίθενται από κοινού με αστυνομικούς και εκπαιδευμένους σκύλους σε άοπλους διαδηλωτές.
Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή. Κόμματα της αριστεράς ρώτησαν τον υφυπουργό Άμυνας, κύριο Μπεγλίτη για το αν το συγκεκριμένο "σενάριο προσομοίωσης" χρησιμοποιείται συστηματικά στο πλαίσιο ασκήσεων του Ελληνικού Στρατού κι αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και από εφέδρους, αν το υπουργείο συμφωνεί με τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά άοπλων πληθυσμών, καθώς και τη θέση του υπουργείου σχετικά με τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων για την καταστολή κοινωνικών κινητοποιήσεων στο εσωτερικό μιας χώρας.

Αγνοια για τη στρατιωτική άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων, που διεξήχθη προ ημερών στο Κιλκίς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα βουλευτών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, πως αν προκύψουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα.

Το θέμα, στο οποίο ενεπλάκη με στρατιωτική άσκηση η 71η Ταξιαρχία του Κιλκίς με συμμετοχή κληρωτών και επαγγελματιών στρατιωτικών, ετέθη από τους βουλευτές του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρο Δρίτσα στο περιθώριο της συζήτησης κύρωσης σύμβασης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.

ΌΠως είπε ο υφυπουργός, ζήτησε να ενημερωθεί για την εν λόγω άσκηση, σημειώνοντας παράλληλα ότι καθημερινά γίνονται ασκήσεις περιφερειακού ή τοπικού χαρακτήρα για τις οποίες, αν είναι ήσσονος σημασίας, δεν ενημερώνεται η πολιτική ηγεσία.

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, παρατήρησε πως άλλο είναι αν ενημερώθηκε ο υπουργός και άλλο αν ήταν παράνομη ή όχι η άσκηση.

Ο κ. Μπεγλίτης απάντησε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν συναίνεσε, ούτε πρόκειται να συναινέσει σε τέτοιου είδους ασκήσεις του ΝΑΤΟ, ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική επικράτεια οι οποίες αφορούν εσωτερικές οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις.
«Κατανοώ τον προβληματισμό όσον αφορά τη διαδικασία και το περιεχόμενο, αλλά δεν συμμερίζομαι την ανησυχία σας. Αν προκύψουν ευθύνες στρατιωτικών θα αποδοθούν άμεσα», διαβεβαίωσε ο κ. Μπεγλίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.