Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Νέα τρομο-γκάφα της ΕΛ.ΑΣ.

Τον συνέλαβαν ως συνεργό στην ληστεία που διέπραξε 23χρονος στον ΟΔΔΥ. Έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του και τελικά αφέθηκε ελεύθερος...





Οι αστυνομικοί, μετά την περίπτωση της Φαίης Μαρί Μέγερ, έκαναν και δεύτερη γκάφα, δίνοντας στη δημοσιότητα τη φωτογραφίο του Κλεομένη Σαββανίδη, διαρρέοντας ταυτόχρονα ότι "παίζει" γερά να έχει συμμετοχή ακόμη και σε τρομοκρατική οργάνωση!

Χτες, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή, αποκαλύφθηκαν τα κενά της έρευνας των αστυνομικών αρχών και ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, καθώς του επιβλήθηκε μόνον ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συνήγοροί του προσκόμισαν 20 υπεύθυνες δηλώσεις μαρτύρων (φοιτητών, καθηγητών και υπαλλήλων στο ΑΠΘ) που βεβαιώνουν ότι την ώρα της ληστείας ο 28χρονος βρισκόταν στο χώρο του πανεπιστημίου. Απ' αυτούς ως μάρτυρας εξετάστηκε από τον ανακριτή μία καθηγήτρια του ΑΠΘ, η οποία επιβεβαίωσε ότι είδε το συγκεκριμένο φοιτητή στις δύο το μεσημέρι, οπότε και διαπράχθηκε η ληστεία στον ΟΔΔΥ.

Ακόμη όμως και από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων της ληστείας αποδεικνύεται η μη εμπλοκή του 28χρονου. Ολοι όσοι εξετάστηκαν κάνουν λόγο για δύο ληστές μετρίου αναστήματος με ύψος από 1,65 έως 1,70, ενώ ο 28χρονος έχει ύψος 1,84 και τα σωματικά χαρακτηριστικά του δεν ταιριάζουν καθόλου με τις περιγραφές που δόθηκαν στις αστυνομικές αρχές.
Από την πλευρά του, ο δεύτερος φοιτητής που συνελήφθη για την ίδια ληστεία έπειτα από καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ» (στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πιστόλι τύπου CZ 75B, μία χειροβομβίδα τύπου RGB, αλλά και ο δερμάτινος χαρτοφύλακας που αφαιρέθηκε από τη δημοπρασία και περιείχε 35.947, δύο επιταγές των 530 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και 87 αποδείξεις του ΟΔΔΥ) αρνήθηκε να απολογηθεί, επισημαίνοντας ότι «δεν αναγνωρίζει τις μισθωτές υπηρεσίες της δικαστικής εξουσίας». Ωστόσο και αυτός πρόσθεσε ότι ο συγκατηγορούμενός του, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, δεν ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.