Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Άγριες απεργίες στο ALTER

Την τελευταία τους ζαριά ρίχνουν οι εργαζόμενοι στο ALTER, παίζοντάς τα όλα για όλα. Η διοίκηση φαίνεται ότι τους "δουλεύει" κανονικά και ομόφωνα πλέον αποφάσισαν να σκληρύνουν την στάση τους τραβώντας το σκηνή στα άκρα...

Αναλυτικό ρεπορτάζ του planet-greece





Με ομόφωνη απόφαση, οι εργαζόμενοι του καναλιού ψήφισαν υπέρ νέας 48ωρης απεργίας το Σαββατοκύριακο, αλλά και στάση εργασίας από τις 8.00 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και τις 2.00 τα ξημερώματα της Τρίτης κατεβάζοντας για ακόμη μία φορά τα ρολά στην ενημέρωση και τις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, όπως του Τριανταφυλλόπουλου και του Χαντζηνικολάου - τη Δευτέρα, αλλά και τινάζοντας στον αέρα όλο το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Εξοργισμένοι τεχνικοί και δημοσιογράφοι με τη στάση της ΕΣΗΕΑ, να μην επικυρώσει την απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης των εργαζομένων, όπου είχε προταθεί να κατέβουν σε απεργία διαρκείας αλλά και έκπληκτοι καθώς όσοι πήγαν από τη διεύθυνση προσωπικού να παραλάβουν τα μηνιαία εκκαθαριστικά τους της μισθοδοσίας, αφού αντίκρισαν μειωμένες αποδοχές σε όλα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, χωρίς να τους έχει ενημερώσει κανείς από την εξαφανισμένη διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, το σωματείο των τεχνικών έχει ήδη αποφασίσει απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα ενώ οι περισσότεροι έχουν υπογράψει ασφαλιστικά μέτρα και επίσχεση εργασίας κατά της διοίκησης.

Σε αντίθεση με τους συντάκτες του δελτίου Ειδήσεων, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν - όσο βέβαια είναι αυτό ανθρωπίνως δυνατό - μία πιο ψύχραιμη στάση, οι δημοσιογράφοι των lifestyle εκπομπών έχουν ήδη υπογράψει υπέρ της επίσχεσης εργασίας και των ασφαλιστικών μέτρων, μαζί με τους τεχνικούς.

Στα πηγαδάκια των εργαζομένων συζητάται έντονα ότι αν η διοίκηση είχε δώσει έστω έναν μήνα από τα δεδουλευμένα τους ή εμφανιζόταν κάποιος έστω και για λίγο να τους πει το παραμικρό, θα κατεύναζε κάπως τα πνεύματα. Ούτως ή άλλως, οι εργαζόμενοι έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι βάζουν πλάτη, έχουν κατανόηση και στηρίζουν το κανάλι που χρόνια τους... ταΐζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.