Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δεν πρόκειται να σωθεί... ΠΟΤΕ

Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά το βλέπουμε εξαιρετικά δύσκολο. Ξέρετε πόσα χρωστάει ο δήμος Πειραιά; Χρωστάει το εξωφρενικό ποσό των...




173 εκατ. ευρώ! Για να το συνειδητοποιήσετε ακόμη καλύτερα, και να το καταλάβετε... μιλάμε για 59δις δραχμές (για να θυμηθούμε και τα παλιά)!!!

«Θέλω συνεργασία με την κυβέρνηση, δεν θέλουμε να πάμε στη σύγκρουση, αλλά αν χρειαστεί για το συμφέρον του Πειραιά θα γίνει και αυτό, ακόμα και αν ήταν κυβέρνηση υπό τον Αντωνη Σαμαρά» ανέφερε ο Δήμαρχος, ο οποίος ζήτησε τέσσερα πράγματα από την κυβέρνηση, προκειμένου να «ανασάνει» οικονομικά ο δήμος και να γίνει πιο λειτουργικός.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε την παραγραφή ενός ποσού των τόκων από το δάνειο των 139 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, πενταετή περίοδο χάριτος, μείωση του επιτοκίου κάτω από τα όρια του 5% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής στα 25 χρόνια από τα 15 που είναι σήμερα.

«Είναι απίστευτο να έχουμε ένα δάνειο που ήταν 83 εκατομμύρια και να έχει φτάσει μέσα σε λίγα χρόνια στα 140 εκατ. ευρώ» δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος. Επίσης τόνισε ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος με δημιουργικότητα, είναι αυτονόητο το καθήκον οποιασδήποτε κυβερνήσεως να εγγυηθεί τις μισθολογικές δαπάνες, καθώς οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι δεν επαρκούν για τη μισθοδοσία.

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι φιλόδοξος στόχος του είναι να αξιοποιηθούν τα κτίρια του Δήμου και να υπάρξει οργάνωση των υπηρεσιών για την είσπραξη των βεβαιωθέντων χρεών από καταστήματα και επιχειρήσεις. Μίλησε επίσης για μηδενική αύξηση στα δημοτικά τέλη αλλά πρόσθεσε ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν κοινωνικά δικαιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.