Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κακούργημα η παθητική δωροδοκία σε εφοριακό

Αυστηρότερες ποινές για τους επίορκους εφοριακούς και το λαθρεμπόριο, καθώς και την επέκταση των... 



ποινικών κυρώσεων και για τα υφιστάμενα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, προβλέπουν οι τροποποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η παθητική δωροδοκία υπαλλήλου του υπουργείου θα τιμωρείται ως κακούργημα από το πρώτο ευρώ με ποινή φυλάκισης έως 10 ετών, ενώ αντιμέτωπος με την ίδια ποινή θα βρίσκεται και ο φορολογούμενος, αν ωφελήθηκε με αποφυγή καταβολής φόρου πάνω από 73.000 ευρώ.

Οι ποινές για τα ληξιπρόθεσμα επεκτείνονται και στα ήδη ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 37 δισ. ευρώ.

Η ποινή για το κακούργημα της λαθρεμπορίας εξομοιώνεται με την ποινή στο κακούργημα για μη απόδοση ΦΠΑ, δηλαδή θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 5 έως 20 χρόνια.

Παράλληλα, αλλάζει η ρύθμιση που αφορά στη φορολογία των μερισμάτων, ώστε σύμφωνα με το υπουργείο οι μερισματούχοι ελληνικών εταιρειών να μην περιέρχονται σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους μερισματούχους αλλοδαπών εταιρειών.

Η πρόβλεψη για τις ζημίες των πρακτόρων  του ΟΠΑΠ με τζίρο μέχρι 700.000 ευρώ, αυξάνεται από 1,5% σε 2%.

Τροποποιείται η ρύθμιση για τη φορολόγηση των αμοιβών των δικηγόρων, με προκαταβολή φόρου 15% επί των αποδείξεων που εκδίδουν. Δεν θα αποδίδεται προκαταβλητέος φόρος στην περίπτωση που έχει γίνει παρακράτηση φόρου. Κάθε Φεβρουάριο ο δικηγόρος θα υποβάλει στην εφορία κατάσταση των συμβάσεων έμμισθης εντολής που έχει συνάψει κατά το προηγούμενο έτος.

Περιορίζεται μέχρι το τέλος του έτους η ρύθμιση για το αυξημένο περιθώριο κέρδους στους λιανοπωλητές και χονδρεμπόρους καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

Τέλος, η απόσυρση επεκτείνεται στα ελαφρά φορτηγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.