Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Λιμενικοί κόβουν κλήσεις σε πυροσβέστες!

Από μια λεπτή κλωστή κρέμονται οι ισορροπίες στις σχέσεις λιμενικών και πυροσβεστών στο χώρο του λιμανιού της Πάτρας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατεί μία απίστευτα δύσκολη κατάσταση μεταξύ των δύο πλευρών και η κατάσταση αυτή...




είναι τόσο τεταμένη που ουκ ολίγες φορές έχουν απειληθεί ακόμα και μικροεπεισόδια.


Τα οποία, ωστόσο, προς το παρόν έχουν περιοριστεί σε προφορικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των υπαλλήλων των δύο σωμάτων ασφαλείας. Όμως δεν θέλει και πολύ ακόμα, για να έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις και κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε ένστολους ακόμα και να πιάνονται στα χέρια!


Αφορμή για όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της λιμενικής ζώνης της πόλης είναι οι απανωτές... κλήσεις που κόβουν στα αυτοκίνητα των πυροσβεστών οι άνδρες του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας, για παράνομη στάθμευση εντός της λιμενικής ζώνης! Το θέμα έχει προκαλέσει την «έκρηξη» των ανδρών της πυροσβεστικής. Κι αυτό γιατί ναι μεν πρόκειται για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα των πυροσβεστών, τα οποία όμως δεν παρκάρουν εκεί για να... κάνουν τη βόλτα τους, αλλά για να πιάσουν βάρδια στον πυροσβεστικό σταθμό που εδρεύει μέσα στο λιμάνι. Οι λιμενικοί όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο πρόεδρος των πυροσβεστών Βασίλης Φερτάκης ο οποίος έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου για τη διευθέτηση του θέματος, προτού τα πράγματα «εκτροχιαστούν», όπως έχουν σαφώς προειδοποιήσει αρκετοί άνδρες του σώματος.

Όλα άρχισαν πριν από λίγο καιρό, όταν επρόκειτο να γίνει η έναρξη των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου όπου στεγαζόταν και λειτουργούσε ο πυροσβεστικός σταθμός, στην οδό Ναυαρίνου. Δυστυχώς, κανένας φορέας της Πάτρας δεν προσφέρθηκε να παραχωρήσει κάποιο κτίριο προκειμένου να στεγαστεί η υπηρεσία για να καλύπτει το νότιο τμήμα της Πάτρας. Έτσι, έμεινε μόνο η λύση του λιμανιού. Έγιναν οι σχετικές συνεννοήσεις, αν και αυτό που λέγεται στα πηγαδάκια των ανδρών της πυροσβεστικής, είναι ότι η υπηρεσία τους δεν έγινε ευπρόσδεκτη τουλάχιστον από το λιμεναρχείο. Ο ΟΛΠΑ όμως άναψε το πράσινο φως και εκτός αυτού, έδωσε και ειδικές άδειες για την είσοδο των οχημάτων των πυροσβεστών που θα πήγαιναν για δουλειά. Παρ' όλα αυτά όμως, όπως καταγγέλλεται, οι κλήσεις από τους άνδρες του λιμεναρχείου... πέφτουν «σύννεφο»!

«Πνίγουν» το θυμό τους οι Πυροσβέστες

«Ξέρετε τι είναι να πηγαίνεις για δουλειά και να αφήνεις το αυτοκίνητό σου χωρίς κανείς να σε ενοχλεί, στη συνέχεια να μπαίνεις στο πλωτό πυροσβεστικό και όταν επιστρέφεις να βρίσκεις την κλήση στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου;», δηλώνει στον Κόσμο ένας από τους πυροσβέστες. Εκφράζοντας βέβαια την αγανάκτηση τόσο του ίδιου, όσο και των υπολοίπων συναδέλφων του. Και τονίζοντας ότι η οργή τους κοντεύει να ξεχειλίσει. «Εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα, δεν ξέρω ποιος από εμάς θα αντιδράσει πρώτος κάποια μέρα και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι...», δηλώνει κατηγορηματικά. Και μάλιστα προσθέτει ότι τα ίδια νεύρα έχουν προκληθεί και σε εργαζόμενους του σταθμού του ΕΚΑΒ που λειτουργεί στην περιοχή αφού οι λιμενικοί κόβουν κλήσεις και στα δικά τους αυτοκίνητα...


(dete.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.