Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΚΕΡΑΤΕΑ: Μποϊκοτάζ στην Eurobank

Κίνηση πολιτών Λαυρεωτικής για διεθνές μποϊκοτάζ  της  τράπεζας  Eurobank  λόγω του  ΧΥΤΑ  στην Κερατέα..

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες  τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας EFG Eurobank κ. Σπύρο Λάτση, έστειλαν στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου 2011, οι κάτοικοι  του Δήμου Λαυρεωτικής, ενημερώνοντάς τους,  για την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα διεθνές μποϊκοτάζ εναντίον της  τράπεζας  Eurobank καθώς και των θυγατρικών της τραπεζών που λειτουργούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία, Τουρκία, Ουκρανία, Λουξεμβούργο και Κύπρο. 

Η απόφαση των κατοίκων να προχωρήσουν σε διεθνές μποϊκοτάζ, πηγάζει από το γεγονός ότι πίσω από την εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ,  που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Λαυρεωτικής, βρίσκεται η τράπεζα Eurobank.

 Σύμφωνα με την ανοιχτή επιστολή οι κάτοικοι γνωστοποιούν  ότι προτίθενται να  εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους χιλιάδες υποστηρικτές του αγώνα τους, τόσο στην  Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και από τους οποίους θα ζητηθεί να  πραγματοποιήσουν ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της τράπεζας  Eurobank

Προτίθενται  επίσης να μπουν και σε διαδικασία απόσυρσης των τραπεζικών τους καταθέσεων,  δηλώνοντας ως λόγο απόσυρσης,  την αποτροπή της κατασκευής  χωματερής από την τράπεζα στην περιοχή της Κερατέας.  Ήδη η πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, έγινε στην πόλη του Λαυρίου. 

Ευχαριστούμε τα παιδιά από το lavreotiki.com για τις φωτογραφίες και το υλικό. Καλή δύναμη σε όλους, είμαστε όλοι από το planet-greece δίπλα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.