Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Λίστα Forbes 2011: Οι κροίσοι των κροίσων!


Η λίστα που συντάσσει το περιοδικό Forbes με τους δισεκατομμυριούχους μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το 2011, καθώς προστέθηκαν 200 περίπου άτομα, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό τους σε...



1.210.

Ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ διατήρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2011 τα πρωτεία, τη στιγμή που οι δισεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και κατά το μέγεθος της περιουσίας τους, που ανέρχεται σε 4,5 τρις δολάρια.

Από τα στοιχεία παρατηρείται αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των πλουσίων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 332 δισεκατομμυριούχους μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου ζουν 413.

Η μάχη του θρόνου


Ο Μπιλ Γκέιτς, που εκθρονίστηκε το 2010, ακολουθεί κατά... χρήμα τον Κάρλος Σλιμ, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 74 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και ο Γουόρεν Μπάφετ που καταλαμβάνει την τρίτη θέση με περιουσία που ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ελληνική παρουσία
Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές παρουσίες, ο Σπύρος Λάτσης και η οικογένειά του βρίσκονται στη θέση 219 της κατάταξης και ο Φίλιππος Νιάρχος, γιος του Σταύρου Νιάρχου, στη θέση 459.
Ήττα δισεκατομμυρίων
Μεγάλος χαμένος ήταν ο ιδρυτής των καταστημάτων Ikea, Ινγκβαρ Κάμπραντ, που είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια, στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να πέσει από την 11η στη θέση 162.

Η "χρυσή" δεκάδα
1) Κάρλος Σλιμ (America Movil, τηλεπικοινωνίες)
2) Μπιλ Γκέιτς (Microsoft, λογισμικό)
3) Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway, επενδύσεις)
4) Μπερνάρ Αρνό (LVMH, είδη πολυτελείας)
5) Λάρι Έλισον (Oracle, λογισμικό)
6) Λάξμι Μιτάλ (Arcelor Mittal, χάλυβας)
7) Αμάνσιο Ορτέγκα (Zara, μόδα)
8) Έικε Μπατίστα (Mining, πετρέλαιο)
9) Μάκες Αμπάνι (Reliance Industries, πετροχημικά-πετρέλαιο)
10) Κρίστι Ουόλτον (Wal-Mart, λιανική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.